Ken je dat gevoel? Je hebt er gewoon geen zin in. Je hebt verschillende onafgemaakte projecten liggen in je mandje, maar je kunt jezelf er niet toe zetten ze op te pakken en verder te haken. Op Facebook zie je bij anderen leuke, mooie en kleurrijke projecten voorbij komen, maar ze inspireren je niet om met jouw eigen werk verder te gaan.

Natuurlijk is het niet erg om soms toe te geven aan een dip, maar het kan het ook erg vervelend zijn! Dus wat doe je aan zo’n dip, of beter: hoe voorkom je zo’n inzinking?

Stel geen hoge eisen

Begin ermee om jezelf geen hoge eisen te stellen. ‘Ik moet elke week xx toeren haken aan die deken,’ of ‘Ikmoet elke week minstens één granny afhebben!’ Die verplichtingen zouden er zomaar voor kunnen zorgen dat je het fijne haakgevoel kwijt raakt. Haken is voor de ontspanning en het werkt soms zelf meditatief. Haak op de momenten dat je er zin in hebt en niet omdat het (van jezelf) moet. Zo blijft het leuk!

Ik zie door de bomen het bos niet meer!

Facebook, Pinterest, Google, Instagram… allemaal bronnen vol inspiratie! Jouw to-do list wordt alleen maar langer en je weet niet meer waar je moet beginnen. Kijk dan naar wat je écht het leukste vind: vind je die ene deken ontzetten mooi, maar is amigurumi haken toch meer jouw ding? Kies dan voor het laatste. Zorg er daarnaast voor dat je nooit met meer dan 2 of hooguit 3 projecten bezig bent, zo heb je toch wat afwisseling maar raak je niet het overzicht kwijt.

Het lukt niet zoals ik het wil!

Ben je de uitdaging aan gegaan, maar kom je er toch achter dat het niet lukt? Dan kan ik het mij voorstellen dat je even flink gedemotiveerd bent. Leg je werk voor een poosje aan de kant en pak er even een ander (haak)werkje bij, bij een tweede poging lukt het misschien wel! Vraag er eventueel hulp bij. Lukt het echt niet? Streep het project dan van je to-do list en trek je werk uit. Er staan nog genoeg andere leuke projecten op je lijstje!

Met z’n tweeën is leuker dan alleen

Soms heb je even iemand nodig die je motiveert en daarnaast is het ook veel gezelliger om met iemand samen te haken. Misschien weet je een vriend(in), tante, nicht of buurvrouw die ook haakt. Nodig haar dan eens uit om samen te gaan haken!

Of informeer eens bij de winkel in jouw buurt: sommige handwerkwinkels organiseren haak- of handwerkavonden. Tot slot is Social Media ook een hele goede plek om mensen te ontmoeten: plaats een oproepje of er mensen in jouw buurt zijn die graag eens samen zouden willen haken. Er zijn vast meer mensen die liever samen haken dan alleen!

Heb jij wel eens last van een haakdip?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in