Het haken van Panda Mindy

De panda's zijn in Nederland! Ik haakte voor jullie een leuke panda, genaamd Panda Mindy.

0
1669

Jullie hebben vast het leuke nieuws wel gehoord. Er zijn echte panda’s in Nederland! Panda’s Xing Ya en Wu Wen zitten sinds 12 april 2017 in Ouwehands Dierenpark. Al die tijd wil ik al gaan kijken, maar helaas is dit er nog niet van gekomen. Hoe leuk is het om nu een vrolijke panda te gaan haken. Zo simpel kan inspiratie voor een projectje zijn!

Ik heb het internet afgespeurd voor een leuk patroon van een panda. Je hebt veel verschillende panda haakpatronen en er viel veel te kiezen, maar ik heb uiteindelijk besloten om de panda van CuteDutch te gaan maken. Haar panda heet Panda Mindy en ik vind haar zo schattig om te zien.

Ik gebruik voor dit projectje:

  • 1 bol scheepjes catona zwart
  • 1 bol scheepjes softy wit
  • haaknaald 2,5 en 3,5
  • veiligheidsoogjes 8 mm bruin (een kleine twist op het origineel ;))
  • veiligheidsneusje 10 mm zwart
  • vulling

Even een paar uurtjes haken en je hebt het hoofdje af. Wat een schattig koppie heeft ze gekregen, het gaat nu nog meer kriebelen om de rest af te maken. Het patroon loopt vanaf het hoofdje door naar het lijf. Super makkelijk want dat scheelt je een hoop naaiwerk!

Het lijfje is ook zo af, hij is helemaal in het zwart gehaakt en krijgt daarna een wit harig buikje. Nu de armen en benen nog, die zijn gelukkig klein en schattig. Het in elkaar naaien is altijd wel even een gedoe. Ik speld het eerst netjes af zodat ik weet dat ze keurig recht zitten.

Het eindresultaat is echt superleuk. Het enige wat nu nog leuk zou zijn is een bezoekje brengen aan Ouwehands Dierenpark, met Panda Mindy natuurlijk!

Panda Mindy, naar een patroon van CuteDutch

Tot donderdag!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in