Het is herfst: wat nu?

Haakideeën voor de herfst

0
969

Kastanjes, eikels, gekleurde blaadjes, pompoenen: de afgelopen tijd heeft de herfst echt zijn intrede gemaakt in ons landje. Met de koele(re) temperaturen en de (vele) regen vind ik niets lekkerder dan op de bank wegkruipen met een haakwerkje en een lekker kopje thee. Toch hoor ik veel mensen om me heen vraagtekens plaatsen bij dit seizoen: “Het is herfst: wat nu?” Wat mij betreft, is de herfst de perfecte tijd om aan de slag te gaan met leuke woondecoratie. In deze blog wil ik dan ook de leukste herfstideeën met jullie delen, zodat zelfs de grootste herfstpessimisten plezier kunnen hebben dit seizoen.

Decoratie

Voor veel natuurproducten bestaan er haakpatronen. Zo kun je eenvoudig eikeltjes, bladeren en ook pompoenen haken. Er zijn veel patroonaanbieders, dus ik heb er voor jullie drie op een rijtje gezet. Het grote pluspunt: de patronen zijn gratis te downloaden.

  1. Mrs Hoooked
    Hoewel Mrs Hoooked in haar nieuwsbrieven veel gratis herfstpatronen deelt, zijn deze niet direct op haar website terug te vinden. Gelukkig zijn er diverse andere (verzamel)websites die haar patronen aanbieden. Zo vind je hier onder ander het patroon van het pompoentje. Ook Creahuys41 biedt diverse patronen van Mrs Hooked.pompoen gehaakt
  2. Freubelweb
    Freubelweb is ook een verzamelpagina waarop diverse patronen voor herfstdeco te vinden te zijn. Het vinden van patronen gaat hier wat lastiger, omdat je niet én op haken én op herfst kunt zoeken. Tegelijkertijd biedt dit ook voldoende kansen om ook andere creatieve hobby’s op te pakken, zoals breien of vilten. Verder biedt Freubelweb ook het boekje Herfst en Bos Haaksels, een boekje voor de Esther Vergeer Foundation en het laatste deel van een reeks.
  3. Freppi
    Ook Freppi biedt verschillende haakpatronen. Let wel goed op de gegeven informatie voordat je begint met haken, want veel van deze patronen zijn alleen in het Engels beschikbaar. Je kunt hiervoor natuurlijk gebruikmaken van een vertaalschema. Zo’n schema kun je o.a. vinden op mijn website.

Halloween

Spoken gehaaktEind van de maand is het natuurlijk ook weer Halloween. Deze feestdag wordt in Nederlands steeds vaker gevierd en voor hakers biedt dat leuke uitdagingen. Hier vind je bijvoorbeeld drie leuke Halloweenfiguurtjes, waaronder deze gehaakte spookjes. De spookjes zijn snel en eenvoudig te maken en je kunt er zelf je eigen draai aan geven. Ook op de Ravelrypagina van Amifan kun je diverse leuke Halloweenfiguurtjes vinden om zelf te haken. Verder biedt Wolplein ook diverse haakpatronen aan.

Met deze informatie kun je deze herfst dus weer flink aan de slag en hoef je niet te balen van het weer. Heb jij patroontips of wil je je creatie delen? Laat hieronder dan een reactie achter. Ik zie jullie berichten graag tegemoet.

Hartelijke groet,
Kim
Studio Muis

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in