Hiep hiep hoera! Wat is er nu een mooier cadeautje dan op je verjaardag je allereerste blog voor ‘Aan de Haak’ te mogen plaatsen?
Nou vooruit, het weekendje Utrecht met manlief, het getekende fantasiebeest van de oudste en de ingekleurde regenboog van de jongste waren ook wel erg fijne cadeaus.

35! Ik ben vandaag alweer 35 geworden. Nog even en ik heb de officiële haakgerechtigde leeftijd bereikt.
Dit laatste zeg ik natuurlijk met een dikke knipoog; want als er iemand is die zegt dat haken voor iedereen is…….

…. dan ben ik dat wel. Mijn naam is Marjolein en al ruim vijf jaar geef ik in mijn vrije tijd haakworkshops. Van kinderfeestjes met meisjes die trots 10 jaar tellen, tot aan dames die hun 60ste verjaardag op creatieve wijze willen invullen. Van 30-ers die een moment van ontspanning in hun drukke bestaan zoeken tot aan mannen die .. o nee wacht, dit laatste is nog een wens. Haken is voor iedereen, maar een man aan de workshoptafel heb ik helaas nog nooit gehad.

Workshoptafel? Ja! Samen met mijn schoonzus en lieve vriendin Marjolijn (we hebben elkaar uitgezocht op de naam) heb ik vorig jaar de stap genomen om een eigen haakatelier in Dordrecht te openen met een bijna drie meter lange workshoptafel. Maandelijks organiseren we in Leijns Creative Greenhouse een craft date en een workshop. Elke keer is dat weer een feestje om te mogen organiseren. Om mensen de techniek van het haken te leren, ze te inspireren wat je allemaal kunt doen met een paar simpele steken en ze een onvergetelijke en gezellige avond te bezorgen.


mmmmm ik maakte met behulp van het patroontje natuurlijk wel een worteltaartje,
mijn favoriet!

Maar vandaag is het dus feest! En dat betekent taart en slingers. Omdat ik mijn goede voornemens de eerste maand van het jaar altijd heel serieus neem, ben ik op zoek gegaan naar dieetvriendelijke taartjes. Want net als met gehaakte plantjes die niet dood kunnen gaan (mijn favoriete haakthema!), zijn er ook gehaakte taartjes waar je niet dik van kunt worden! Ik vond een patroon van Lanukas en haakte wat taartjes voor op tafel.

En trouwens….bedankt voor jouw mooie cadeau aan mij. Jij hebt namelijk mijn eerste blog tot aan de laatste letter gelezen. Je had me vandaag geen mooier cadeau kunnen geven. Dank je wel! Ik hoop van harte dat je ook mijn komende blogs gaat lezen. Laat je af en toe een berichtje achter? Nu moet ik rennen …. want iets met de bel die gaat, visite die komt en een echte taart aansnijden 😉

Liefs, Marjolein

Kijk! Ik ben echt jarig en echt 35 geworden. En het taartje ging afgelopen weekend mee om op de foto te gaan met de Dom van Utrecht. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in