Wat ben ik blij deze dagen met een hobby als haken. Niet alleen geeft het beoefenen van deze ambacht rust in mijn overvolle – thuiswerkende en thuisonderwijzende – hoofd. Het is ook nog eens de perfecte afleiding nu alle gezellige etentjes met vrienden, toneelrepetities, workshopavondjes en andere fijne uitjes niet door kunnen gaan. De eerste dagen na de oproep om thuis te blijven, had ik weinig inspiratie. Er was immers zoveel om over na te denken! Maar gaandeweg kreeg ik weer zin om aan de haak te gaan. Ik verzamelde speciaal voor dit blog niet alledaagse haakinspiratie. Om juist nu, in deze vreemde tijd, ook jou te inspireren de haaknaald op te pakken.

1. Doe mee aan een (wild)haakactie of Crochet Along (CAL)

* Leijns Creative Greenhouse doet een oproep voor het insturen van gehaakte lapjes van 20cm x 20cm. Alle soorten steken zijn toegestaan, bont versierde lapjes; echt alles mag mits in de kleuren oranje, rood, wit, blauw. Opsturen vóór koningsdag. De bestemming van de lapjes is nog onbekend (en dus des te leuker!). Een prima klusje voor even tussendoor, of voor het ophaken van je restjes.

Gehaakte lapjes 20 cm x 20 cm met een nog onbekende bestemming.

 

* Via de officiële Scheepjes facebook groep is er een oproep gedaan om granny dekens te haken onder de noemer “een grannie voor een grannie” – een vrolijk gekleurde deken voor mensen die nu erg eenzaam zijn. Alle informatie kun je hier vinden. Deel je project via #scheepjesgranniesforgrannies
* Met Pasen in aantocht zijn er altijd inspirerende CALs (Crochet Along) om bij aan te haken. Bijvoorbeeld de Paascal van CuteDutch
* Ook zijn er vele andere leuke CALs actief, waaronder Piraat Bram. Wel even lid worden bij Gek op Haken, want dit patroon is alleen voor leden beschikbaar.
* Ben je liever bezig voor iemand anders? Via de hashtag #ikhaakeenplantjevoor kun je met anderen delen voor wie jij een plantje haakt. Gewoon zomaar, of omdat je juist nu aan die persoon denkt. Voor gehaakte plantinspiratie kun je hier terecht of bestel Aan de Haak 22 met daarin het patroon van de erwtenplant. En … in de editie van Aan de Haak die volgende week in de brievenbus en winkels ligt staan ook leuke botanische patroontjes ter inspiratie.

2. Haak het virus

Krijg je Corona niet uit je hoofd? Haak het dan van je af door bijvoorbeeld het virus zelf te haken. Pardon? Ja, echt. Er is een patroon van! En ook de mondkapjes kun je zelf haken.  Alleen te gebruiken mits je deze beide patronen niet te serieus neemt in het wel of niet verspreiden van het virus.

3. Geef het weg

Iets gehaakt zonder vooraf te bedenken voor wie of waarom? Je kunt je project ook anoniem weggeven. Wedden dat de gelukkige vinder er helemaal van zal opfleuren? Lees de spelregels via de facebookpagina ‘De Anonieme Sjaal’.

4. Haak de mensen die je mist

Haak al je collega’s, de kinderen uit je klas of andere mensen die je nu moet missen. Juf Ingeborg uit Haarlem heeft alle 23 kinderen uit haar klas gebreid. Hartverwarmend. Lees het artikel hier. Als dat geen haakinspiratie is!

5. Haak je paastak vol vogeltjes

Je hebt nog een week de tijd om je paastak vol te hangen met gehaakte vogeltjes. Waar wacht je nog op! Het gratis patroon vind je hier 

Gehaakte vogeltjes in alle kleuren voor in je paastak.

6. Leer je huisgenoten haken

Leer je huisgenoten ook gewoon haken! Haken is echt niet alleen voor vrouwen weggelegd. Ook katten en zoontjes van acht vinden draadjes geweldig. Manlief moet ik nog wat meer overtuigen, maar gelukkig had ik dochterlief al snel enthousiast en dat leverde toch wel een geluksmomentje op zo samen, verplicht thuis, al stoeiende met draadjes en de zon in het gezicht.

Je bent nooit te jong (of te oud) om te leren haken!

 

 

 

 

 

7. Haaknaald door een willekeurige brievenbus

Gooi spontaan bij iemand een haaknaald, patroon en wol door de brievenbus. Wie weet wat deze actie voor impact heeft bij de ontvanger!

Ik wens jou, als lezer van dit blog en als medehaakster de komende tijd veel sterkte toe. Blijf gezond, blijf binnen met voldoende haakinspiratie en zorg goed voor elkaar

Hou je haaks!

-X-
Marjolein

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in