Op een vlondertje al hakend genieten van de rust en natuur rondom een tiny boothuisje

Niks moet en niksen mag! We zitten momenteel nog volop in de vakantiemaanden. Haken in de regenachtige herfstmaanden en koude wintermaanden is fijn, maar zelf ervaar ik aan het strand (met op de achtergrond het geluid van het ruisen van de zee), of bij een vakantiehuisje  (met wijds uitzicht over bergen en fjorden) het optimale haakgeluk.

Al gaat er heel wat vooraf om dat optimale haakgeluk op vakantie te vinden. Want wat neem je mee? En hoe krijg je al die wolletjes in je koffer? En als je met het vliegtuig reist, waar moet je dan aan denken? In dit blog geef ik je 6 tips voor het ultieme haakgeluk op je vakantieadres.

 

Tip 1: Kies voor één project. Ja echt, maar eentje. En zorg dat je vooraf dit project zorgvuldig uitkiest en al je materialen bij je hebt. Niets zo vervelend als je net die ene kleur bent vergeten, je stopnaald nog op de keukentafel ligt of de oogjes voor de knuffel net niet de juiste maat zijn. Je komt hier altijd pas achter als je net midden in ‘the middle of nowhere’ je haakwerk erbij wilt pakken en er in de verre omtrek geen handwerkwinkel te vinden is. Geloof me, ik spreek uit ervaring. Focus!

Tip 2: Er moet natuurlijk heel veel mee aan haakmaterialen in je koffer. Je kunt er voor kiezen dat je partner geen dikke trui of regenpak meeneemt op vakantie naar Engeland, of dat je kinderen hun boeken maar moeten thuislaten. Maar een betere oplossing zijn …. vacuümzakken!  Het is ongelofelijk wat je dan mee kan nemen aan vulling en wolletjes. Doen!

Dit moest echt allemaal mee!
Met een beetje proppen paste het in een vacuümzak.
Ideaal! Nu is het slechts een dun pakketje onderin de koffer.

 

 

 

 

 

Tip 3: De kans is groot dat je in de chaos van alle campingspullen je haaknaalden kwijt raakt. Wist je dat er sleutelhangers bestaan met drie maten haaknaald eraan? Ideaal! De kans dat je je sleutels kwijtraakt is beduidend minder (dat hoop ik tenminste 😊) en hoe fijn dat je dus ook je haaknaalden dan altijd bij de hand hebt. Ze zijn o.a. verkrijgbaar via Wolplein 

Meteen sfeer in je camper met een gehaakte plant.

Tip 4: Haak iets waar je meteen plezier aan kunt beleven. Een gezellige lamp voor in je tuinhuisje (patroon staat in de nieuwste ADH!), Een Spaanse lampion voor in de caravan , een gezellig plantje voor in je camper of gehuurde huis, een strandtas om de volgende dag mee te flaneren op de boulevard. Of kies voor een vakantieproject waar je alleen elke vakantie aan werkt. Elke dag een granny vierkantje. Na 10 jaar vakantie is dan eindelijk je zomerdeken af 🙂

 

 

Tip 5: Reis je met het vliegtuig? Neem in je handbagage een nagelknippertje mee in plaats van een schaar. En kies voor een goedkope plastic of bamboe haaknaald en stop het in een brillenkoker. Op die manier heb je grote kans dat je al hakend langs de douane komt. Stop in elk geval niet die ene bijzondere dure haaknaald in je handbagage; want als je pech hebt moet je die voor altijd achterlaten.

Tip 6: Haak je eigen souvenir. Ben je in Noorwegen? Dan kan je niet thuiskomen zonder een eland of rendier gezien te hebben (een gehaakte telt ook gewoon). Ben je in Schotland? Dan moet je Nessie natuurlijk gezien hebben. En zo is er voor elk vakantieland wel iets te verzinnen.

Nessie kijkt uit over het meer van Loch Ness in Schotland. Gehaakt in 2018, maar nog steeds een betekenisvol souvenir met mooie herinneringen.
Een rendier! Gehaakt op vakantie in Scandinavië, en een mooie versiering voor de kerstboom in december.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maar het belangrijkste … ontspan en geniet al hakend van je vakantie.
En heb je nog andere vakantietips? Deel ze vooral hieronder!

Fijne zomermaanden!

x

Marjolein

@marjolein_haakt
@leijnscreativegreenhouse

 

 

VIAMarjolein de Zeeuw

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in