In gesprek met Ebrine Hoevers

0
161

”Mijn naam is Ebrine, ik woon met mijn man, onze 2 dochters van 20 en 18 en onze teckel Simon en Hollandse Herder Bram in Zoetermeer. Naast mijn werk als medisch secretaresse op de SEH van een ziekenhuis, ben ik ook beheerder van Troostknuffels-Nederland en heb ik een creatief account op Instagram onder de naam Kroeliez.”

Troostknuffels-Nederland is ontstaan in 2017. Degene die de groep opgericht heeft (Willine) wilde graag haar gehaakte knuffels doneren aan kinderen die in het ziekenhuis kwamen. Via verschillende haakgroepen op Facebook zijn we toen aan enthousiaste mensen gekomen die graag wilden meehaken. We gingen toen nog door het leven onder de naam: Knuffels haken voor kinderen in het ziekenhuis. Dat vonden we te lang en na rondvragen in de groep kwamen we op de naam Troostknuffels uit. Ik heb in 2018 het beheer van haar overgenomen. Johanna, een collega van mij, ondersteunt mij daarmee. We hebben op Facebook een pagina die Troostknuffels-Nederland heet en ook een besloten groep met deze naam. De groep bestaat uit zo’n 1400 enthousiaste mensen die knuffels haken voor kinderen die in diverse deelnemende ziekenhuizen liggen of op de SEH komen. Er zijn nu 11 ziekenhuizen verspreid over Nederland die troostknuffels ontvangen. Meehaken en doneren van knuffels is geheel vrijwillig. Wil je niet meer mee doen, dan is dat ook prima. Het is en blijft op vrijwillige basis. We zijn geen stichting, dus iedereen betaalt de materiaal- en verzendkosten zelf.

Wat troostknuffels betreft vind ik het al geweldig dat er zoveel ziekenhuizen meedoen. Uiteraard is het leuk als er meer ziekenhuizen troostknuffels willen ontvangen en als er meer mensen mee willen haken”

Wil je meedoen met dit project? Kijk dan op facebook.com/troostknuffelsnederland of Instagram.com/troostknuffelsnederland.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in