Ken je dat gevoel, dat je heel graag wilt haken, genoeg garen hebt om uit te kiezen, maar dat je hoofd verder leeg blijft. Zo irritant. Het lijkt wel of de hele wereld met een leuk haakproject bezig is en dat jij daar als enige zit met je lege haaknaald…

Volledig inspiratieloos of haakstress of gewoon leeg. Noem het wat je wilt, het blijft vervelend.

Hoe los je dit op? Gelukkig hebben we tegenwoordig het internet en daar valt heel wat inspiratie op te doen.

Ten eerste hebben we natuurlijk de prachtige site van Aan de haak. Niet alleen kun je hier hele leuke blogs lezen, daarnaast kun je hier ook patronen vinden.

Mocht je verder willen kijken, dan is er natuurlijk altijd nog Pinterest. Een bak vol ideeën en patronen. Sommige mensen vinden dit heel prettig. Voor anderen kan het aanbod te veel zijn, waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet.

Als je naar Pinterest gaat voor inspiratie ga dan eerst kijken. Typ bijvoorbeeld als zoekopdracht in “haken” of “haakpatronen”. Kijk eerst wat je leuk vindt en ga dan gerichter zoeken. Stel dat je leuke beertjes ziet, ga dan verder zoeken op haken beertjes. Hoe gerichter je zoekt op Pinterest, hoe meer overzicht je krijgt.

Naast Pinterest heb je ook nog Ravelry. Ravelry is een Engelstalige site, maar je kunt in het Nederlands zoeken. Deze site is speciaal ontwikkeld voor haak- en breiliefhebers. Je vindt hier heel veel patronen, zowel gratis als betaald.

Ook de site van Etsy is bij de meesten wel bekend. Hier kun je veel ideeën opdoen en niet alleen op het gebied van haken.

Tenslotte is Google natuurlijk een mogelijkheid. Ook hier loop je het risico overspoelt te worden met mogelijkheden, maar net als bij Pinterest, hoe gerichter je zoekt, hoe overzichterlijker de resultaten.

Bovenstaande is maar een kleine greep uit de beschikbare sites waarop je kunt zoeken. Mocht je toch inspiratieloos blijven, dan is het struinen op de genoemde sites eveneens een goede invulling van je vrije tijd.

Vrees niet, uiteindelijk kom je vanzelf weer een leuk idee tegen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in