Interview met Manon van Marlaine.nl

0
1485

Dinsdag 10 Oktober was het zo ver, ik mocht eindelijk komen kijken naar het gave pand van Marlaine in Bleiswijk. Dat was gelijk een mooie aanleiding om een leuk interview te houden!

Marlaine
Marlaine bestaat uit moeder en dochter (Manon). En wij zijn altijd creatief bezig. Wij vinden het erg leuk om ook anderen te stimuleren om prachtige creaties te maken.

Alle producten die je terugvindt in onze webshop zijn producten die wij zelf aanbevelen. In alle bestellingen stoppen wij dan ook volop onze liefde en zorg om ervoor te zorgen dat je alles netjes verzorgd thuis zult ontvangen. Ook in al onze ontwerpen stoppen wij erg veel liefdevolle aandacht om ervoor te zorgen dat het een feestje is om er een prachtige creatie van te maken.

Het begin van Marlaine
Manon is altijd al creatief bezig geweest. Via Youtube heeft ze zichzelf leren haken. Door het stoeien met steken werd het steeds leuker om te haken.

Haar moeder kan ook goed haken, maar ze had geen geduld om dit van haar te leren.

De moeder van Manon is handwerkdocent geweest (textiele vormen) en hierdoor is het handwerken met de paplepel ingegoten. Als je het steeds ziet om je heen in je directe omgeving ga je vaak zelf ook iets doen, het werkt aanstekelijk.

Zes jaar geleden heeft Manon een ernstig auto-ongeluk gehad waardoor ze thuis kwam te zitten. Hierdoor was er veel tijd om te gaan haken. Ze kon niet alle amigurumi’s houden en is toen een kleine amigurumi-verkoper geworden. Dit bleek al gauw een leuke combinatie te zijn met het verkopen van garen zodat mensen ook zelf aan de slag kunnen om amigurumi’s te haken. Zo is Marlaine twee jaar geleden ontstaan.

De valkuilen voor een beginnend ondernemer is je te veel laten leiden door wat er om je heen is. Het is heel erg belangrijk om je eigen weg in te slaan, om uniek te zijn in wat je doet.

De positieve kant van het bedrijf is alle positieve energie die je terugkrijgt. Alle leuke reacties en de foto’s van wat mensen gecreëerd hebben met jouw patroon. Vooral op beurzen is het heel erg persoonlijk, dit is echt een leuke kant van het vak.

Bij het hebben van je eigen bedrijf moet je er echt rekening mee houden dat het geen 9 tot 5 baan is. Je moet erg flexibel zijn en je bent veel van huis.

Manon als ontwerper
De trigger om zelf patronen te gaan ontwerpen is vooral voortgekomen uit de vraag naar complete pakketten. Dit zijn dus de pakketten met de patronen er al bij. Ze heeft het geprobeerd en gekeken wat ervan kwam. Maar dit bleek een groot succes! Haar streven is nu om iedere beurs een nieuw pakket “aan te bieden” met haar eigen patroon. Zo komt er een olifant uit op de Haak&Breidagen! Ik kan in ieder geval niet wachten.

Het leukste aan ontwerpen vindt ze “van niks iets maken”. Het is een bepaald gevoel, het komt vanzelf. De focus van Manon ligt vooral op de baby’s. Dit is haar favoriete doelgroep.

Haar patronen worden ook getest voordat ze op de “markt” komen. Dit wordt door 2 proefhakers gedaan.

De inspiratie voor patronen haalt ze vooral uit dingen door te zien/horen/voelen. Ook de seizoenen spelen een belangrijke rol. Het belangrijkste is dat het geschikt is voor baby’s en kleine kinderen.

Garengebruik
Het favoriete garen van Manon is eigenlijk heel divers. Ze is gek op Yarn&Colors, Rico en Scheepjes Sweetheart & Softy.

Favoriete patroon
Het favoriete patroon aller tijden is de olifantenrammelaar. Dit is officieel een Deens patroon, dat vertaald is door Steek voor Steek. Deze schattige rammelaar heb je al in 2,5 a 3 uur klaar en is dus altijd een leuk tussendoor projectje. Hij leent zich voor alle kleuren, dus je kan hem zo bont maken als je zelf wilt. Hij is altijd maar dan ook altijd leuk.

De persoon die we eigenlijk moeten gaan volgen volgens Manon is Marieke Stark. Zij haakt huisdieren na, maar maakt ook prachtige dieren van Badstof. Ze is te vinden onder www.maisjuh.nl

Tot slot; wat zijn de dromen van Manon voor de toekomst?
Het liefste zou ze een winkeltje openen. En uiteraard nog veel babygerichte patronen ontwerpen!

Manon, bedankt voor dit leuke interview. Ik heb je zeker beter leren kennen en ik weet waar ik terecht kan als ik een leuk patroon zoek als kraamcadeau!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in