Een ketting voor Valentijnsdag haken

aan de slag met sieraden: Simplicity

0
1156
gehaakte kralenketting

Morgen is het weer die dag van het jaar. De een viert het groots, de ander noemt het ‘commerciële onzin’. Ik heb het natuurlijk over Valentijnsdag: de dag waarop je je geliefde, je valentijn, in het zonnetje zet. Maar, je moet jezelf natuurlijk niet vergeten. Mocht je geen valentijn hebben, of wil je je mooi maken voor je valentijnsdate, dan heb ik hét leukste zelfgemaakte cadeau voor je gevonden: een handgemaakte ketting! En het beste is: je kunt ‘m vandaag nog haken!

Simplicity

geregen kralenIn Aan de Haak 10 staat het patroon voor een kralenketting, genaamd Simplicity. Volgens de ontwerpster staat de ketting “fantastisch als je op ‘chic’ gaat, maar ook bij een jeans met leuk shirt […]” (p. 40). Daar ben ik het helemaal mee eens! Ik heb in navolging van het patroon natuurlijke parelglanstinten gekozen. De natureltint haakgaren die ik heb gebruikt, is van Durable (borduur-haak katoen). Het is een bolletje van 20gr (160mtr) en is geschikt voor haaknaald 1,5.

Resultaat

Bij de projectbeschrijving staat aangegeven dat het maken van kralenketting de kralenketting ongeveer drie uur duurt. Dit klopt wel. Zelf was ik na tweeënhalf uur al klaar, maar wanneer je een lager haaktempo hebt dan ik, dan heb je aan drie uur meer dan genoeg tijd. Ik vond het patroon erg simpel om te volgen, hoewel het de eerste paar steken met kralen wat lastig ging. Toen ik eenmaal goed doorhad hoe ik het beste de kralen mee kon haken, ging ik snel vooruit. Dus ook als je een beginnend haker bent, is het zeker de moeite waard om deze ketting te haken. Ik ben in ieder geval ontzettend blij met mijn mooie ketting, of ik nu wel of niet op date ga op Valentijnsdag.

Tips

Ik heb vier tips voor als je deze ketting gaat haken:

  1. Knip de draad niet af als je klaar bent met het rijgen van de kralen. Je hebt namelijk nog veel meer draad nodig tijdens het haken;
  2. Ik vond het lastig om de draad met kralen opnieuw tot bol te rollen. Ik heb daarom de kralen in een lange lijn neergelegd, zodat de draad niet in de knoop kon raken. De draad raakt namelijk snel in de knoop en het is erg lastig om de knopen er weer uit te krijgen. Dit kost (te) veel tijd;
  3. Het is bijna onmogelijk om fouten in het rijgwerk te verbeteren als je met het haken bent begonnen. Controleer daarom goed voordat je begint met haken of je alle kralen juist geregen hebt;
  4. Ben je niet zo’n fan van de naturel- en parelglanstinten, dan weet ik zeker dat kralen in andere kleuren net zo mooi zullen zijn en wellicht een speelser effect creëren. Leg wat kleuren bij elkaar en probeer zo jouw mooiste kleurencombinatie te vinden, voordat je begint met rijgen.

halsketting gehaakt met kralen

Verwen jezelf deze Valentijnsdag met een mooie ketting: niet alleen brengt het haken je plezier, maar je houdt er ook iets moois voor jezelf aan over! En draag je niet graag een halsketting, dan kun je de ketting natuurlijk altijd cadeau doen aan een ander en heb je er in ieder geval het haakplezier van.

Hartelijke groet,

Kim
Studio Muis

 

 

VIAHera Lecluse
BRONAan de Haak 10

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in