Jute cadeautasje met inhoud

Soms heb ik het heel druk met haken, soms helemaal niet. Herken je dat? Vorige maand was ik nog heel druk met het maken van patronen voor de nieuwste Aan de Haak, terwijl ik deze maand juist weinig te haken had. En stiekem vond ik dat wel lekker. Ik kon rustig bedenken wat mijn volgende patroon dan wel project zou gaan worden en ondertussen druk bezig zijn met snelle projectjes, kleine cadeautjes haken. Vandaag wil ik de leukste, gratis en snelle cadeautjes met jullie delen en aan het einde van deze blog zal ik ook een eigen patroon delen.

Top 3 cadeautjes voor baby’s

 1. Speenkoord
  Een leuk cadeau waar de meeste ouders van kleine kinderen dankbaar gebruik van maken. Neem eens een kijkje op de website van Durable. Daar staan twee leuke patronen voor een speenkoord: Ombelico en Twister. Je kunt op verschillende websites leuke speenclips bestellen (bijv. CuteDutch, Caro’s Atelier), maar ook bij Wibra zijn regelmatig speenclips te koop.
 2. Rammelring
  Een ander klein cadeautje dat je zo gemaakt hebt, is een rammelring. Je haakt wat balletjes of je haakt rond wat kralen, voegt wat kralen en eventueel andere details toe en voilà, een rammelring. Een simpel patroon hiervoor kun je vinden op de website van Hobbii.
 3. Zintuigdieren/bijtringen
  Op de website van Hobbii worden ook patronen gedeeld van zintuigdieren. Deze beestjes zijn eenvoudig te haken en brengen een kindje veel plezier. Zo is er een gratis patroon van een vlinder en van een vis. Ook Wolplein heeft een gratis patroon. De bijtringen kun je op veel plaatsen kopen, maar CuteDutch heeft mijns inziens de meeste variatie.

Top 3 cadeautjes voor volwassenen

 1. Geschenktasje/label
  Ik vind het vaak lastig een cadeau voor iemand te verzinnen, dus een cadeaukaart is altijd leuk. Toch is zo’n cadeaukaart alleen niet erg spannend. Een cadeautjetasje is zo gemaakt en fleurt meteen de boel op. Ook kun je ervoor kiezen een label te maken. Dan kun je de felicitatiekaart achterwege laten en het cadeautje vrolijk versieren.
 2. Accessoires
  Een klein cadeautje voor brildragers is zo gemaakt. Zo bestaat er een (Engels) patroon voor een brilhoesje en voor een brillenkoord. Ook zijn accessoires als armbandjes bij dames vaak een groot succes. Maak bijvoorbeeld de bonbon bracelet of de armband van Wilma Westenberg.
 3. Feestdagengeschenken
  Rond de feestdagen is het natuurlijk altijd leuk om een kleinigheidje cadeau te doen. Vooral voor Kerstmis en Pasen zijn veel patroontjes te vinden. Neem hiervoor een kijkje op de websites van Drops en Hobbii.

Cadeautasje

Jute CadeautasZoals beloofd deel ik hieronder een klein cadeautje: het patroon van een jute cadeautasje.

Benodigdheden:
– 1 bol Jute (bijv. van Action of Wibra);
– Haaknaald 6,5;
– Schaar;
– Steekmarkeerder.

Afkortingen:
– V = vaste(n)
– L = losse(n)
– HV = halve vaste(n)
– VL = voorste lussen
– STK = stokje(s)

Start met 16 L.
1) Haak in de tweede L vanaf de haaknaald, 15 V, haak aan de andere kant verder, 15 V, sluit met een HV in de eerste L.
2) 1 L, 2 V in V, 15 V, 2 V in V, 15 V, sluit met een HV in de eerste L.
3) 1 L, 34 V in de VL, sluit met een HV in de eerste L.
4) 1 L, 34 STK, sluit met een HV in de eerste L.
5) 1 L, 34 V, sluit met een HV in de eerste L.

Herhaal 4 en 5 tot de gewenste hoogte.

6) 1 L, 34 HV, sluit met een HVin de eerste L.

Voor het hengsel: haak 25 L en bevestig de ketting aan de zijkanten met een goede knoop.

Veel haakplezier!

Hartelijke groet,
Kim

Studio Muis

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in