Konijntjes!

Voorjaar in mijn bol!

0
3835

We zitten nog maar in februari, maar toch vind ik het nu al leuk om het voorjaar in huis te halen. Gezellig een paastak met gekleurde eitjes in een vaas. Een mooie bos tulpen op tafel, wat fleurige kussens op de bank, maar het leukste is toch wel het haken voor de pasen. Denk aan paasmandjes, leuke dingetjes voor in de paastak, eierwarmers en……..konijntjes!!!! Ik ben dol op konijnen.

Ik heb zelf 5 konijnen. 2 opvangkonijnen, genaamd Woezel en Pip, en 3 hele grote nijntjes! Een vlaamse reus genaamd Sientje en 2 Lotharingers, Lotje en Pimmetje. Lotje en Pimmetje krijgen dit voorjaar kleintjes als alles meezit:).

Met al die lieve konijntjes om me heen, heb ik natuurlijk genoeg inspiratie om konijntjes te haken. Ik had al een grappig Lotharinger konijn gehaakt met sokkenwol, die natuurlijk Lotje heet.

Ook was er al een klein konijntje, Knuffie. Knuffie heb ik ook gehaakt met sokkenwol en wordt ongeveer 12cm. Ik heb Knuffie vorige week gehaakt met heel grof garen en haaknaald 5. Heel leuk dat je dan ineens een mega Knuffie hebt. Hetzelfde patroon, alleen even de oogjes en het neusje aanpassen. Zo leuk om lekker te experimenteren met een patroon en je zo een heel andere Knuffie haakt.

Speciaal voor de pasen heb ik een Paashaas ontworpen, Klaasje het Paashaasje (patroon kun je vinden in mijn shop: www.roosjeshaakbeestjes.nl). Het is geen moeilijk patroon en dus voor iedereen te haken. Ik heb Klaasje gehaakt met Scheepjes catona, ze wordt dan ongeveer 30cm (zittend, incl. oren).Klaasje zelf is gehaakt met alleen maar vasten steekjes. Klaasjes mandje is gehaakt met stokjes en de bloemetjes ook. Ik heb het mandje met een fleurig paaslint op haar rug gehangen, zo kan Klaasje haar eitjes gemakkelijk meenemen. De snorharen van Klaasje kun je kant en klaar kopen, makkelijk toch! Is ze niet koddig met haar grote konijnenpootjes?

Krijg jij nu ook zin om konijntjes te haken? De patroontjes zijn allemaal verkrijgbaar in mijn shop: http://www.roosjeshaakbeestjes.nl

Heel veel haakplezier!!

Liefs Roosje

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in