blog favoriete haaksteek corner to corner

 

Favoriete dingen, iedereen heeft ze wel. We gaan even terug naar de kleuterschool. Herinner je je nog dat favoriete spelletje? Of die lieve juf of meester? En uiteraard je lievelingsknuffel en snoepgoed?! Op jonge leeftijd hebben we dus al favoriete dingen en dat verdwijnt natuurlijk niet als we ouder worden. Van bepaalde dingen worden we gewoon erg blij. En we hebben absoluut één ding gemeen: haken!

Haken behoort bij mij absoluut in de top 3. Heerlijk ontspannen de mooiste creaties maken waar we onszelf, maar zeker ook anderen, erg blij mee maken. Als haakster hebben we onze favoriete merken, kleuren en materialen. Zelf kan ik ontzettend blij worden van roze bolletjes, mooie patronen en de ontelbare geweldige haaksteken.
Nu vraag ik me dus af hebben jullie ook een favoriete haaksteek? Of krijg ik alleen de kriebels van die ene haaksteek. Hmm eentje maar?? Ik heb een top 3, maar één springt er absoluut bovenuit.

blog favoriete haaksteek corner to corner haaketui

Waarom is dit nou mijn favoriete haaksteek?! Ik hou van kleuren…. ook inkleuren. Als kind vond ik het altijd erg leuk om mooie kleurplaten te maken en help mijn nichtje en neefje zo nu en dan ook erg graag. Echt kleuren met garens kan natuurlijk niet, alhoewel ik pas wel heb ontdekt dat zelf garens verven ook wel heel tof is. Daarover meer in een volgend blog. Een mooie kleurplaat maken kan met bepaalde haaksteken natuurlijk wel erg goed. Uiteraard heb ik het over pixel haken en dat kan met verschillende steken. Denk bijvoorbeeld aan stokjes, halve stokjes en met vasten kan het ook echt heel gaaf worden.

Zie je al over welke haaksteek ik het heb?! De corner to corner natuurlijk :). Als je deze nog niet kent, kijk vooral eens op YouTube. Daar staan genoeg filmpjes om het te leren. Naast een pixel tekening kun je er natuurlijk ook een haaknaalden etui, pannenlappen of woonaccessoires mee maken. Maar pas op het is erg verslavend ;).

pop met corner to corner dekentje

Ik wil graag deze mooie gehaakte pixel tekening met jullie delen waar je alle kanten mee uit kan. Ik heb er bijv. een poppendekentje van gemaakt. En ik weet wel zeker dat de kleintjes ook heel blij worden van een kussenhoesje, speelkleed of dekentje om er lekker mee op de bank te zitten. We kunnen er dus nog een glimlach mee toveren ook ;). Geweldig toch? Er borrelen bij mij nog meer ideeën op dus ik kruip gauw weer in mijn haaknaald. Nu heb ik mijn favoriete haaksteek met jullie gedeeld en nu ben ik ook wel erg nieuwsgierig wat jullie favoriet haaksteek is. Ik kijk uit naar jullie reacties.

Patrooninformatie

Mooi by Georgina - Favoriete haaksteek Pixelpatroon Eenhoorn
Pixelpatroon Eenhoorn

Voor het poppendekentje heb ik gebruikt:

  • Achtergrond: Scheepjes Colour Crafter 1241
  • Eenhoorn: Scheepjes Colour Crafter 1001
  • Hoorn: Scheepjes Colour Crafter 2008
  • Manen: Scheepjes Colour Crafter 1257
  • Oog: byClaire Sparkle 010
  • Haaknaald 4mm

Uiteraard kun je zelf je eigen kleuren en garens kiezen. Het beginpunt is recht onder en 1 vakje is 1 C2C steek. Voor de uitleg van de haaksteek kun je via Youtube verschillende filmpjes bekijken. Optioneel kun je op de achterkant nog een katoenen stofje naaien. De grootte van het patroon kan naar wens worden aangepast. Veel plezier!!

Lieve Haakgroetjes,

Georgina

 

Willen jullie nog meer van mij zien? Hou facebook en instagram in de gaten voor alle leuke nieuwtjes en inspiratie. Psssst en mijn webshop is ook bijna klaar.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in