Moederdag

Wat geven we dit jaar aan moeder?

0
658

Het is weer zover. Moederdag staat voor de deur. Elk jaar weer gezellig en ik geniet van alle zelfgemaakte cadeautjes die mijn kinderen voor mij maken. Een cadeautje vinden voor mijn eigen moeder is een ander verhaal.

Een bos bloemen of iets dergelijks is leuk, maar niet echt origineel. Daarnaast zijn wij niet van de dure cadeaus met moeder- en vaderdag, dus moet het iets worden wat toch origineel is, maar qua kosten aan de lage kant.

Tja, toen had ik natuurlijk weer eens een mooi excuus om de haaknaalden te voorschijn te halen. Garen genoeg, dus dat komt qua prijs ook weer mooi uit.

Uiteindelijk ben ik pannenlappen gaan haken. Ja, ik weet het, typisch iets voor Moederdag en niet bepaald feministisch. Maar mijn moeder houdt ontzettend veel van koken en ik hou van lekker eten en haken.

Ik ben heel tevreden met het resultaat. Ik heb dik katoen garen gebruikt op haaknaald 4mm, waardoor de pannenlappen zelf dik en stevig zijn geworden. Daarnaast heb ik gebruik gemaakt van de wafelsteek.

De wafelsteek is een leuke steek die je haakt met stokjes en reliëfstokjes. Het haakt mooi door en levert een leuk resultaat op. In de hoek heb ik een lusje gehaakt door middel van een lossenketting, waaraan de pannenlappen opgehangen kunnen worden.

Natuurlijk hebben we ze thuis nog even uitgeprobeerd en ze doen precies waarvoor ze gemaakt zijn. Ze zorgen ervoor dat ik mij niet verbrand als ik de pannen van het vuur haal. Laten we hopen dat ze voor mijn moeder hetzelfde doen.

Cadeaupapier eromheen en missie geslaagd. Wat gaan jullie geven op Moederdag?

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in