Nieuwe haakboeken

boeken vol haakpatronen

0
2805
stapel boeken haken

De laatste dagen vlogen de aankondigingen voor nieuwe haakboeken me om de oren. Ik kon het bijna niet weerstaan een aantal van die boeken te reserveren, maar het is me toch gelukt om ze voor nu slechts op mijn verlanglijstje te zetten. Hoewel ik het hartstikke leuk vind om zelf patronen te ontwerpen, is het ook wel eens lekker om een patroon te kunnen volgen zonder al te veel te hoeven nadenken. Mijn verzameling haakboeken is daarom ook niet zo groot en ik koop alleen boeken die ik echt de moeite waard vind. Zo heb ik bijvoorbeeld al heel wat figuren uit Amigurumi Hartendiefjes (Amigurumi Treasures) van Erinna Lee gemaakt. In deze blog wil ik je een kort overzichtje geven van nieuwe haakboeken die dit jaar verschijnen en waarschijnlijk hartstikke de moeite waard zijn om te kopen.

swan treasurebunny treasuresquirrle amigurumi treasure

Nieuwe Haakboeken

In 2021 zijn er al veel boeken verschenen. Een kleine greep hieruit: Magneetdieren haken van Rosanne Briggeman, Vroem en Het Hollands haakboek van Christel Krukkert, Mr Ceys Buidelbeesten Haken en Haak je restjes op van Studio Hip en Stip. Ongetwijfeld ontbreekt hier veel prachtigs, dus voel je vrij om in de reacties links naar andere aanraders te plaatsen.

Te verschijnen

Dan nu een overzicht van enkele te verschijnen haakboeken in 2021.

 • Harry Potter Magisch Haken
  Vorig jaar verscheen er al een breiboek over Harry Potter. Dit jaar komt er dus een haakvariant van. Als je Harry Potter-fan bent, is het zeker een boek dat niet op je verlanglijstje mag ontbreken. Verwacht: Q2/Q3, eind augustus.
 • Soft & Sweet Amigurumi – Chantal Goedegebuure
  Heel mooie amigurumi dieren gemaakt van ‘furry’/bont garens.
 • Helden uit je kindertijd haken – deel 2
  Het vervolg op deel 1. De kaft doet vermoeden dat er weer heel veel leuke amigurumi’s gemaakt kunnen worden. Verwacht: juli.
 • Groots Haken – Annemarie van Houte-Gooijaarts
  Pakketten bij dit boek zijn verkrijgbaar bij CuteDutch. Verwacht: april.
 • Amigurumi Treasures 2 – Erinna Lee
  Het vervolg op het eerste boek en de amigurumi’s zien er weer ontzettend schattig uit. De Nederlandse variant van het boek is waarschijnlijk vanaf half april bestelbaar.
 • Meer sjaals haken à la Sascha – Sascha Blase-Van Wagtendonk
  Nog meer mooie sjaals. Een boek van Haken à la Sascha kan niet in je collectie ontbreken. Verwacht: mei.

Natuurlijk is bovenstaande lijst niet compleet en mogelijk ontbreken er nu al boeken waarvan je vindt dat ik ze onterecht niet noem hier. Ook zal dit bericht gedurende het jaar nog aangevuld kunnen worden met al het andere moois dat gaat verschijnen. Heb je dus een aanrader, plaats deze in de reacties!

Groet,

Kim
Studio Muis
Instagram/Facebook

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in