Het opbouwen van Barley Bear

Ik haakte Barley Bear, een patroon van DenDennis. Ik laat zien hoe hij veranderd van paddestoel tot cute knuffelbeertje.

0
1141

Ik ben aan de slag gegaan met het haken van Barley Bear, naar een patroon van amigurumist DenDennis. Barley Bear is een van de populairdere patronen dat los te koop is op de website van DenDennis.

In het patroon van Barley Bear staat heel erg duidelijk aangegeven wat je nodig hebt voor het patroon, daar houd ik van! Lekker duidelijk.

Het patroon is geschreven in een duidelijk lettertype en alle toeren zijn heel goed beschreven, je haakt de onderdelen dus zo weg.

Toen ik het hoofd met lijf af had, ja ik durf het bijna niet te zeggen, leek het wel een paddenstoel. Zo kwam ik op het idee om te fotograferen hoe je Barley Bear opbouwt van begin tot het eind.

En? Vinden jullie het ook net een paddenstoel? Ik moet zeggen, na het haken van de oortjes en het opnaaien vind ik het wel schattig worden. Het verandert in het begin van een beertje.

 

 

 

 

 

Dan de neus in het zwart, even een uitdaging als je inde avond haakt want je ziet geen steek. Het is puur op gevoel, eigenlijk net als met pluisgaren. Na het opnaaien
van het neusje wordt het echt een snoezig kopje.

 

 

Dan de benen, wat een grote grove benen! Het heeft wel echt zijn charme want zo kan Barley blijven staan als hij ergens tegenaan leunt, dat soort patronen vind je niet vaak meer.

oeh dat naveltje, wat schattig!

 

 

 

 

 

 

 

Het staartje is in het wit, dat steekt wel zo lekker af op die billetjes van Barley.

En dan, de armen. Het laatste onderdeel. Ik wil jullie de tip meegeven voor het vullen van de armen. Op toer 15 vul ik het armpje stevig op en haak ik door tot en met toer 21. Dan vul ik het licht op en vervolgens haak ik door tot het einde en vul ik het niet meer. Hierdoor vallen de armpjes mooi langs het lijf en steken ze niet uit opzij.

 

En natuurlijk, een persoonlijke touch. Ik geef Barley een strikje en een Minkjes Handmade knoop, want die kan natuurlijk niet ontbreken.

Barley Bear is een redelijk tijdrovend project, je bent best een tijdje met hem bezig. Het vullen is bij Barley erg belangrijk, dus zorg dat je hier goed de tijd voor neemt. Het is wel een ontzettend gaaf patroon en het resultaat is FANTASTISCH!

Ik ben zo verliefd op hem geworden, dat ik eigenlijk ook wel kleding voor hem wil gaan maken net als voor zijn vriend Harley. Met een knipoog naar DenDennis natuurlijk, bedankt voor het ontwerpen van dit leuke patroon!

Wist je dat zijn vriendje Harley Hare een eigen facebookgroep heeft? Die vind je hier

Als je zelf aan de slag wil gaan met Barley Bear, wat ik me goed voor kan stellen, kan je de benodigdheden hier aanschaffen.

Tot donderdag!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in