PoesMuis

Minoes de lapjes poes.

0
2316

Het leek me zomaar eens leuk, om mijn patroon van PoesMuis om te toveren naar een andere kat. Poesmuis is mijn eigen kat en mijn ontwerp van PoesMuis is ook gebaseerd op hem. Ik heb nog een hele lieve poes, Spookie. Alleen spook is helemaal wit. Bij mijn zusje achter loopt altijd een hele lieve lapjeskat en nou leek het mij zo leuk om een lapjeskat te maken!

Dus hup die wolkast in en een paar mooie kleurtjes opzoeken voor mijn lapjeskat. Nou heb ik eigenlijk altijd heel veel op voorraad;) , dus geen probleem. Ik heb gekozen voor mijn lievelings garen ,sokkenwol. In de kleuren: vossenrood, wit en antraciet. De kleuren vossenrood en antraciet zijn tweed garen, dat geeft zo’n leuk effect!

PoesMuis is een kater, maar lapjeskatten zijn meestal poezen. Ik wil dus ook een echte meisjes poes en ze moet Minoes heten. Als ik een meisje wil maken, krijgt ze vaak nepwimpers. Daar knip ik dan een stukje af en lijm ze met de bijgeleverde lijm aan de oogjes. Ik vind een stukje vilt ook altijd erg leuk staan onder de ogen. Super leuk om een Poes te maken met verschillende kleurtjes! Om het af te maken geef ik Minoes een lint om met een gehaakt bloemetje erop (dit staat niet in het patroon van PoesMuis).

Het patroon van het bloemetje gaat als volgt:

Haak 5 losse en haak 1 hv in de eerste losse, nu heb je een ring.

Toer1:* 2l, 1st in de ring, 2l, hv in de ring* Herhaal dit 5 keer. Afhechten en de draadjes wegwerken.

Toer 2: Haak 6v in een mr en trek de draad goed aan. Dit haal je door het midden van je bloem (stuifmeel).

Mijn Poes Minoes is klaar:) Zo leuk, om van 1 patroon 2 totaal verschillende poezen te maken!  Lijkt het je ook leuk om te doen?

Het patroon kun je vinden op mijn website: www.roosjeshaakbeestjes.nl

Ik ben benieuwd, wat voor leuke poezen jullie er van maken!

 

Tot gauw!

Liefs,

Roosje

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in