Wie regelmatig met garen in de weer is, kent dit wel: Restjes garen, wat doe je daar mee? Ik volg veel blogs en Facebookgroepen en zie regelmatig deze vraag voorbij komen.

Ben je net als ik fan van amigurumi’s? Dan zijn de patronen Barley en Harley van Dendennis zeer geschikt om je restjes mee op te maken. De amigurumi’s zijn basic, waardoor je eindeloos kunt variëren met strepen en kleuren. Dit bewezen Annelies Obbema en Lut van den Berghe met hun Barley en Harley. Ik vind ze allebei erg leuk met zoveel kleur. De methode, die Annelies gebruikte om dit strepeneffect te krijgen is vrij simpel. Ze heeft van al haar restjes meters geknipt tot de restjes op waren. Vervolgens heeft ze alle meters aan elkaar vastgeknoopt en is gaan haken. Het resultaat; een superleuke beer van restjes garen.

Natuurlijk kan je ook andere dingen met jouw restjes doen. Een paar weken geleden was ik op de Knit & Knot beurs te Tilburg. Ik stond met mijn kraam voor het bloggers “meet & greet”  plein. Na een tijdje kwam ik in gesprek met Doreen Verbakel van Stichting Lend a hand. Doreen had een enorme ton bij zich om restjes garen te verzamelen. De restjes garen, welke Doreen inzamelt gaan naar derde wereld landen om de vrouwen daar te leren handwerken. 

Vind je het leuk om jouw restjes, welke je niet gebruikt te doneren? Dan kan je de restjes opsturen naar: Doreen Verbakel, Lange Nieuwstraat 128, 5041 DH te Tilburg. Doreen zorgt ervoor, dat elk restje garen goed gebruikt gaat worden.

Of heb je andere bestemmingen voor jouw restjes garen? We horen dat graag!

Groetjes,
Stefanie

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in