Rood, geel en groene carnavalsversiering

Ideeën voor de carnavalsversiering

0
1549

Vasteloavend of Carnaval, zoals de meeste van jullie het zullen noemen is één groot spektakel in Noord-Brabant en Limburg. Al vier ik geen Carnaval als Limburgse, toch zit het in mijn bloed om mee te hossen met de muziek en moet ik elk jaar minimaal 1 optocht hebben gezien.

Wat ik zelf het leukst vind aan carnaval is het zien van alle versieringen. Elke prins of prinses of prinsenpaar krijgt een uitgedost huis en de meeste mensen in de straat zullen hierbij hun carnavals vlaggen uithangen. Maar de raamversieringen zijn mijn favoriet. Het zelf versieren van de ruit doen we hier al jaren. Eerlijk gezegd is geen enkel seizoen veilig. Normaal speuren we alle winkels af voor de leukste nieuwe dingetjes maar dit jaar met carnaval wilde ik het een beetje anders aanpakken en heb ik mijn creatieve brein aan het werk gezet om carnaval te haken. Maar waar begin je dan. Clowns, confetti, feest… Hoe haak je dat.

Ik kan jullie vertellen dat de clown nog altijd op mijn to do lijstje staat. Wat ik wel heb gehaakt zijn wat kleine versieringen en ik heb het punniken herontdekt. Super gemakkelijk en zelfs voor de kleintjes hartstikke leuk. Nu heb ik eindelijk genoeg ideeën voor al die rondslingerende slierten!

Hieronder wat foto’s van mijn versieringen. Volgend jaar heb ik hopelijk een compleet gehaakte en gehandwerkte ruit, waar ik natuurlijk foto’s van zal delen. Misschien is die clown er dan inmiddels ook!

Ballonnen

Rood, geel en groen zijn de kleuren van het Limburgse carnaval. Ballonnen vond ik wel een gezellige toevoeging aan de ruit en deze hoef je nooit op te blazen! Kijk zeker even hier als je de basissteken nog niet onder de knie hebt. Je hebt nodig: een magicloop, meerderen en minderen, vaste en losse.

Ballonnen
Rood, geel en groene ballonnetjes

Punnik krullen

Ik heb een rood, geel en groene sliert van ongeveer 60 cm gepunnikt en hier, met heel wat geduld, ijzerdraad doorheen gefrunnikt. Daarna draai je de sliert om een dun vaasje of iets anders dat rond is en je krullen zijn klaar voor gebruik.

Punniken
De krullen, gepunnikt en met ijzerdraad versterkt.

Voor iedereen die nog meer carnaval wil haken, hier vind je een gratis patroon om een nar te haken op een potje. Ik vind ‘m geweldig!

Heb jij wel eens je ruit versiert of iets gehandwerkt om aan de deur of raam te hangen? Ik ben benieuwd!

P.s. voor iedereen die wilt weten wanneer Carnaval wordt gevierd hier in het zuiden: 3 tot en met 5 maart. Maar de meeste dorpen en steden beginnen al wat eerder!

Groetjes,

Diana

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in