In Aan de Haak 27 vind je deze leuke rugtas naar een ontwerp van Antoinette Crochet. Met wat kleine aanpassingen in het patroon tover je de rugzak eenvoudig om tot een handtas. We leggen hieronder uit hoe je dit doet.

        

Aanpassing voor handtas
*Bij de handtas plaats je de (magneet)sluiting bij de opening, aan de binnenzijde van de tas.
*Laat eventueel het rijgkoord achterwege.
*Hou de bovenzijde van de tas recht in plaats van deze in een triangel vorm te vouwen.
*Laat de lange hengsels op de achterzijde van de (rug)tas weg. Bevestig daarvoor in de plaats 2 tashengsels die je op de voor -en achterzijde van de tas bevestigt (zie beschrijving).
*Laat de grote klep van de rugtas weg of vervang voor een smallere versie (zie beschrijving hieronder).

Gehaakte tashengsels
De ‘punnik look’ is ook perfect voor de langere hengsels van een handtas. Je kunt eventueel ook de methode van de lange hengsels van de rugtas gebruiken. Haak 2 hengsels van circa 50 toeren, maar bepaal zelf hoe lang je ze wilt (voor werkwijze zie beschrijving rugtas). Bevestig een hengsel op de voor -en achterzijde van de tas. Werk de draad hierna aan de binnenkant weg. Eventueel kun je de uiteinden van het handvat ook weer aan een D-ring naaien die je vervolgens op de tas naait.

Tip! Als alternatief kun je ook kiezen voor 2 tashengsels van ander materiaal gebruiken, bijvoorbeeld gedraaid katoen polyester koord van circa 10 mm dik (2 x circa 80 cm lang) of lederen tashengsels.

Smallere klep handtas
Haak in de hoofdkleur en met haaknaald 10.
T1:
haak een ketting van 13 l (= 13).
T2:
vanaf 2e l: 11 v, 3 v in laatste l, keer, haak verder aan de andere kant van de l-ketting 11 v, 1 keerl (= 25). Keer en haak terug in de voorste lussen.
T3:
11 v, 2 v in 1, 1 v, 2 v in 1, 11 v (= 27). Hecht de accentkleur aan.
T4:
haak rondom circa 27 hv in de achterste lussen (niet langs de rechte bovenzijde) (= 27). Hecht de hoofdkleur aan.
T5:
haak circa 6 v op de rechte bovenkant (= 6). Hecht af en hou een lange draad over om de klep mee aan de tas te bevestigen zoals in het patroon van de rugtas is beschreven. Zet naar wens een (magneet)sluiting onderaan de klep en op de tas vast.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in