Al weken lang lezen we (bijna) niets anders op Facebook, dan over de Scheepjes CAL 2017. Scheepjes geeft elk jaar een CAL uit in samenwerking met een ontwerpster(s). Vorig jaar was de CAL Last Dance on the Beace. Zoals zovelen onder jullie al weten, werd deze CAL ontworpen door Marinke Slump* ( aka : Wink) van www.acreativebeing.com. Het was dit ontwerp waar ze aan werkte, net voor haar overlijden. 12 van Marinke’s online vriendinnen en bloggers hebben, in overleg met haar familie, haar ontwerp verder afgewerkt.

Dit jaar was de eer aan ontwerpster Kirsten Ballering van de blog Haak Maar Raak.

‘Hygge’ (uitgesproken als ‘Hoe-ga’) is een Deens woord, wat gezelligheid betekent. Je kan het vast wel voor je zien: in een warme en knusse omgeving zijn, heerlijk relaxed op de bank haken of breien, lekker eten, je favoriete trui dragen, een kop warme thee drinken, samen zijn met vrienden om leuke herinneringen op te halen, het is allemaal Hygge.

De CAL is gestart op woensdag 15 februari en zal 13 weken duren. Iedere woensdagmiddag wordt een nieuw gedeelte van het patroon geplaatst als PDF bestand. De PDF bestanden worden ondersteund met video’s. Op deze manier is er genoeg gelegenheid om de CAL te kunnen volgen. De video’s worden gemaakt door onze blogster Esther bekend van www.itsallinanutshell.com. De PDF bestanden zijn te downloaden via de Nederlandse en Internationale Facebookgroep en via scheepjes.com.

Er zijn 5 kleurthema’s beschikbaar: Regenboog, Pastel, Juweel & Simy’s Choice (The Danish Mermaid) en Girls Night in.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daarnaast ben je natuurlijk vrij om een eigen pakket samen te stellen. Ikzelf heb gekozen voor het Pastel pakket. Ik ben nog niet begonnen, maar hoop volgende week een inhaalslag te kunnen maken. Het lijkt mij erg leuk om naast haken ook te borduren.

Ben jij al gestart met de CAL? 🙂

Groetjes,
Stefanie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in