De temperatuur gaat langzaam maar zeker verder omhoog. De tuin is in gereedheid gebracht. De bloemen bloeien. De tuinset staat klaar. Laat de zomer maar komen. Heerlijk buiten zitten en vooral buiten haken.

Ik realiseer mij ineens dat ik per seizoen verschillende haakpatronen uit kies. En dan eigenlijk niet eens echt per seizoen, maar vooral voor wat betreft de zomer en de winter.

In de winter ben ik meer met dekens bezig. Op zich logisch, want het is koud, dus wie kruipt er niet het liefst weg onder een dikke laag wol. Maar ook meer met amigurumi. Op de een of andere manier vind ik het in de winter knus om knuffels of poppetjes te haken. En nee, dit heeft niet alleen te maken met kerst.

In de zomer richt ik mij veel meer op kleding. Leuke truitjes of vestjes. Vaak van katoen. In alle kleuren van de regenboog.

Ja, ik weet dat er ook hele mooie wintervesten of truien zijn. En dat er heel mooi zacht en dik winter garen bestaat. Ik ben mij hier helemaal van bewust. Toch rolt het winterdag niet zo gemakkelijk uit mijn haaknaald als in de zomer.

Ik weet niet wat het is. Het is geen bewuste keus. Het viel mij pas op toen ik deze week aan nieuw haakproject begon en ik voor de tweede keer dit voorjaar aan een zomertruitje begon. Dit tegenover geen enkel gehaakt kledingstuk in de herfst of de winter.

Toen ik er over na begon te denken en mijn haakinventaris aan het opmaken was, kwam ik erachter dat ik een seizoenshaker ben. Ik ben wel benieuwd wie van jullie nog meer aan seizoensgebonden haken lijdt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in