Ik liep nog op slippers en was net terug van een heerlijke zomervakantie. En toch was het echt zo: de pepernoten lagen al begin september in de schappen. Ligt het aan mij of liggen ze steeds eerder in de winkel?

Ik heb pas sinds kort echt het gevoel dat de december-maand dichterbij komt. Op Instagram, Facebook en Twitter zie ik van alles langskomen: pietjes, Sinterklaas en pepernoten. Ja, vooral in gehaakte vorm natuurlijk. Er zijn zoveel leuke patroontjes te vinden, het leek me leuk een aantal te verzamelen.

Allereerst de prachtige stoomboot! Die kun je vinden in de HobbyHandig nr. 170. Als je hier klikt ga je naar de site waar je het patroon kunt bestellen.

Dan de leuke pietenmuts. De muts is ontworpen door Ester van de website Essspecially en je vindt het patroon gratis op haar website. De muts is supereenvoudig te haken en als je nu begint ben je nog op tijd voor de intocht.

En wat te denken van de pieten onderzetters? Ik vind ze superleuk. Het patroontje vond ik hier op de blog van Tineke. Er zit een prachtige foto-tutorial bij, dus als je haakpatronen lezen lastig vindt dan ben je hier aan het juiste adres.

Als laatste nog de granny square met het pietje in het midden. Ik vind ‘m zo schattig! En ook hier is een foto-tutorial bijgevoegd, dus dat is helemaal fijn.

Er zijn natuurlijk nog veel meer patroontjes te vinden, maar dit vond ik een hele leuke verzameling met voor ieder wat wils. Heb je een van deze patroontjes gehaakt? Kom dan ook eens in het weekend op mijn blog kijken. Je kunt dan op mijn blog een fotootje delen van jouw haakproject, of rondsnuffelen tussen alle foto’s van andere bloggers.

Veel haakplezier gewenst!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in