Sweet Crochet

Amigurumi's haken, vind jij het leuk of niet?

0
8053

Amigurumi’s haken je vindt het leuk om te doen of niet. De één haakt alleen maar amigurumi’s, de ander vindt het verschrikkelijk en sommige haken ze zo nu en dan. Ik ben zo’n iemand, ik vind het super leuk om te doen maar ik moet wel echt even in de ‘amigurumi-haakstand’ zijn. Eigenlijk gaat het al een aantal jaren zo dat ik in de kerstvakantie, één of meerdere amigurumi projectjes haak. Dan heb ik er even de rust voor en vind het dan ook ontzettend leuk om te zien wat voor knuffeltje er uit mijn haaknaald kruipt.

Deze keer ging het een beetje anders, ik bedacht één week,… ja één week voor kerst dat het wel erg leuk zou zijn om met kerstmis mijn 4 kinderen een door mama gehaakte knuffel te geven. Wie mij op Instagram volgt zag al wat fotootjes langs komen, ik ging goed van start. Maar eigenlijk was het gewoon niet haalbaar, die week voor kerst was druk, druk met allerlei kerst-activiteiten.

Al snel bedacht ik dat als kerst niet haalbaar was dat ik ze het dan met Nieuw Jaar zou geven, dat moest lukken! En zie hier 3 van de 4 knuffels zijn helemaal klaar. Herken je ze? Deze leukerds komen uit het boekje Sweet Crochet van Sandrine Deveze. Het boekje is leverbaar in het Frans en in het Engels. Ik heb de Engelse versie, en vind de patronen zeer goed te volgen. Het boekje bevat ontzettend veel leuke en vooral schattige projectjes, die je eventueel naar eigen idee nog kan veranderen…met kleur maar ook qua kleding. Of mix ééns 2 patronen tot 1 project.

 

Zowel de Peer als het uiltje haakte ik dubbeldraads zo worden ze een stuk groter en
hebben ze meer een knuffel formaat. Het lammetje of is het meer een konijntje of hondje? haakte ik enkeldraads. Alle amigurumi’s haakte ik met katoen, de enkeldraad amigurumi op naald 2,5mm en de dubbeldraads amigurumi’s op naald 3,5 mm.

 

 

Ik koos voor amigurumi’s die pasten bij mijn kinderen, mijn oudste dochter is gek op uiltjes dus die keuze was snel gemaakt! Mijn jongste dochter had mij al meerdere keren gevraagd of ik niet zo’n schattig peertje wilde haken en aangezien roze haar lievelingskleur is…werd dit een roze peer. Mijn jongste zoontjes houdt van allerlei diertjes en is dol op groen en blauw voor hem maakte ik dus het lammetje en voor mijn oudste zoontje ben ik bezig met het haken van een vosje (die is nog niet af, het patroontje komt ook uit een ander boekje).

Ik heb helemaal de smaak te pakken en kijk eigenlijk al uit om na het vosje nog een andere  te gaan haken! Ik heb het leuke boekje van Kristel Droog ‘Mijn knuffels van Sokkenwol’ ook nog nieuw in de kast liggen, ik denk dat ik daar dan maar eens mee aan de slag ga.

Vind jij amigurumi’s haken leuk? En wat voor amigurumi’s haak je dan? Heb je een favorieten ontwerpster?

Over 2 dagen is het oudjaar en wil ik ook mijn 4de amigurumi afhebben, ik haak dus nog even snel verder!

Ik wens jullie een ontzettend fijn, goed en gezellig oud jaar… geniet van de oliebollen en appelbeignets en wees voorzichtig met vuurwerk! En alvast een ontzettend goed, gezond, sprankelend én creatief 2017!!

Liefs,

Mabel

Crochet Addict
www.crochetaddict.nl
Volg mij al op Instagram? onder @hipmetkleur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in