tropisch ananas project tasje

Twee maanden geleden werd mij gevraagd of ik een patroon van hobbyou wilde haken en het patroon wilde reviewen. Het resultaat is dit tropische ananas project tasje.

Origineel is dit patroon gemaakt door Hera van Wijk. Toen ik het zag wist ik dat ik hier hele leuke dingen mee kon maken en mijn creativiteit toch wat vrijheid kon geven. Ik ben namelijk niet zo goed in het volgen van

een patroon zonder ervan af te wijken.

Omdat het patroon een Pdf’je was, zat het binnen no-time in mijn inbox en kon ik beginnen. Maar ik had nog geen goeie kleuren voor het project, help! Eerst dus maar even shoppen.

Het patroon

Het patroon was vrij simpel. Er wordt duidelijk beschreven wat je nodig hebt en hoe je begint. Vervolgens volg je de rijen zoals beschreven. Ikzelf ben geen held in het lezen van standaard patronen en houd van wat meer regelmaat. Tabellen en rijtjes onder elkaar, dat werkt voor mij het beste en dit pas ik dan ook toe in mijn eigen patronen. Hier moest ik mij aanpassen aan het geschreven patroon dat achter elkaar door leest. Een beetje lastig voor mij, maar voor wie regelmatig patronen haakt of ADH leest, zal dit prima te doen zijn.

Dit patroon vond ik extra leuk omdat je met kleurtjes of ander garen een heel ander tasje kunt krijgen. Ik heb er een project tasje van gemaakt. Maar een iets kleinere versie zou kunnen dienen als cadeauverpakking (hallo, feestdagen!). Of een festival tasje door het tasje binnen te voeren met een leuk stofje. Wilt je kleintje de weide wereld in? Maak het tasje in het rood en de knapzak is klaar voor gebruik!

Het tasje met het touwtje los.

Ik ben ook geen held met stokjes haken (waarom had ik dit patroon alweer gekozen?), maar het resultaat mag er zijn vind ik zelf. Ben je een stokjes veteraan heb je het project waarschijnlijk in een paar avondjes af. Ik heb er wat langer voor nodig gehad. Nu, als beginner, je kunt dit project ook maken. Ik ben namelijk gewoon een beetje langzamer dan de rest.

Puntjes op de i

Om het patroon af te maken heb ik zelf niet voor lintjes gekozen deze keer. Maar voor een gepunnikt touwtje. Heb je je dus altijd afgevraagd waar je je gepunnikte draden voor kunt gebruiken. Maak tasjes.

Een bolletje wol, garen, punnik popje, haaknaald en schaartje passen prima in het tasje.

Een ander idee is het tasje in een glitter goud of zilver te maken en dan verschillende lintjes door het tasje te rijgen. Een luxe kerstcadeautje onder de kerstboom. Of is het te vroeg om al over kerst te beginnen?

 

Dit patroon zal ik zeker bewaren om allerlei feestelijke tasjes te haken. En dit tropische tasje past perfect bij deze tropische temperaturen. Geniet er nog even van!

Wil je nog meer tassen inspiratie? Bestel deze ADH special.

Groetjes,

Diana, vaemkes

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in