Waar haken wij momenteel aan?

Wat staat er op onze haaknaald?

0
11196

Naast alle drukte die wij momenteel hebben rond de organisatie van ons Instagram Haakfeest die over 16 dagen plaatsvindt, maken we ook af en toe even tijd vrij om lekker ontspannen te haken aan een fijn project voor onszelf.

Mabel;crochetaddict-sophie-mabel
Ik haak momenteel aan 2 projecten, de eerste is de Sophie Garden.
De Sophie Garden is een CAL* uit 2015. Deze is ontworpen door Dedri van Look at what I Made .
Het stond al een tijdje op mijn wensenlijstje om deze mooie CAL te haken. Doordat het een oudere CAL is staan alle delen van het patroon al online.
Ik haak tussendoor af en toe een toer. Het is een heerlijk patroon waar veel verschillende steken aan bod komen, erg leuk naast het haken van mijn andere project.
Ik gebruik voor dit project katoen voor haaknaald 3mm, ik maak gebruik van allerlei
katoentjes die ik nog had liggen. De SophieGarden is een hierdoor combinatie van
Katia, Catania, ByClaire en Phildar.
Wil je hem ook graag haken maar vind je een engels patroon niet prettig/handig? Op de website van Haak Dingen vind je de Nederlandse vertaling.

crochetaddict-vsteek-mabelMijn tweede project is een v-stitch deken. Een fijn tomeloos haak project!
De v-stitch of gewoon v-steek zoals we het hier zeggen, is een makkelijke steek maar door
de afwisseling van kleur krijg je een enorm leuk effect.
Soms heb je een patroon nodig waarbij je gewoon lekker kan door haken in plaats van steeds op te moeten letten, dit patroon is hier één van.
Ik gebruik voor deze deken Stylecraft Special DK. Eigenlijk is dit tot nu toe wel mijn favoriet onder de Acryl garens. Stylecraft Special DK is een garen,
dat fijn langs de naald glijd waardoor je lekker kan door haken. Ideaal tijdens het haken voor de tv, of als gewoon even je verstand op nul wilt zetten. Je haakt dit garen met haaknaald 4mm.
Voor mijn deken gebruik ik de volgende kleuren:
Spring Green
Lemon
Fondant
Sherbet
Soft Peach.

Frederika;crochetaddict-granny-frederika1
Op het moment zijn er twee projecten waar ik actief mee ben. De eerste is een deken van Stylecraft Special DK. Tot nu toe vind ik dit toch echt de meest fijne acryl die ik geprobeerd heb. De kleuren zijn ontzettend helder en de keuze is reuze! Het patroon van de granny´s heb ik uitgeschreven en staan op het blog van Crochet Addict. Deze deken verveelt nooit. Ik word er elke keer weer zo vrolijk van. Ik heb nog even te gaan, want ik wil er graag een tweepersoons deken van maken. Heerlijk voor tijdens de wintermaanden op de bank onder een vrolijk gekleurde -en vooral- warme deken.
Voor de liefhebber de kleurtjes die ik gebruik op een rijtje:
Candyfloss
Spring Green
Fondant
Sherbet
Soft Peach
Bright Pink
Apricot
Clematis

crochetaddict-sjaal-frederika-aOok ben ik begonnen aan een sjaal van Phildar Looping. De kleur is berlinglot. Deze sjaal is geinspireerd op de stoere, gebreide “draad en praat sjaal”. Ik kan helaas nog steeds niet breien, maar de eenvoud van de draad en praat sjaal, wat tegelijk zo stoer is, wilde ik ook graag. Dit wordt een recht toe, recht aan sjaal. Heerlijk lang, en vrij breed. Helemaal gehaakt in vasten. Met deze wol had ik overigens nog nooit gehaakt, maar het behoort nu echt tot mijn favorieten. Het is ook ontzettend zacht.

 

Wij haken nog even verder aan onze fijne projecten. En we hopen dat we jullie ook inspireren om weer lekker ‘Aan de Haak’ te gaan!

Lieve Groetjes,

Frederika en Mabel

crochetaddict-combi-frederikacrochetaddict-combi-mabel

*CAL betekend Crochet Along, bij een Crochet Along komen er dagelijks/wekelijks/maandelijks een stukje van een patroon online. Aan het einde van een Crochet Along heb je een mooi project gehaakt. Er zijn verschillende Crochet Along’s van dekens, kussens tot tassen.

Crochet Addict
www.crochetaddict.nl
Instagram @frehaakt & @hipmetkleur
Facebook Crochet Addict

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in