Afgelopen zaterdag was ik bij een wolfeestje. Samen met een grote groep bloggers en Instagrammers mocht ik nieuwe wol uitproberen van Lang Yarns, een heel erg mooi wolmerk met prachtige garens. Tijdens het uitproberen hoorde ik iemand zeggen ‘ik bedenk altijd eerst een project, en pas daarna zoek ik de bol wol er bij uit’. Daarop zei iemand anders ‘oh nee hoor, ik zoek altijd eerst de bol wol uit en pas dan krijg ik allemaal ideeen’. Ik dacht er over na en ik hoor een beetje bij de eerste groep. Eigenlijk niet eens helemaal.

Ik heb namelijk jarenlang met hetzelfde garen gehaakt, dus ik hield me toen alleen bezig met wat ik wilde haken. Het garen (Drops Paris) lag er gewoon, ik had weinig keus. Op een gegeven moment kwam daar Phildar Coton 3 bij, gevolgd door Cotton Eight.

Voor al die garens geldt dat ik eerst een idee heb, en vervolgens vraag ik me af in welke haaknaald ik zin heb. Want als ik voor een kleine haaknaald kies, dan doe ik er langer over en daar heb ik niet altijd zin in. En als ik de haaknaald weet, dan is de keus voor het garen ook meteen gemaakt want ik heb voor elke haaknaald hooguit twee soorten garen in de kast liggen. En meestal zijn dat garens die zo op elkaar lijken, dat je ze ook gerust door elkaar kunt gebruiken.

En nu vroeg ik me af, hoe doe jij dat eigenlijk? Heb je heel veel verschillende soorten in de kast liggen? Of blijf je dat ene merk trouw? En maakt het je uit welke haaknaald je nodig hebt voor een project? Of ga jij echt voor dat mooie bolletje wol en is de haaknaald niet zo belangrijk? Ik vind het leuk om reacties te lezen, dus laat ze vooral hieronder achter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in