Een wollig feestje en een kerstig konijntje

0
8195

Zondag 4 December mocht ik een wolfeestje bijwonen van Lisanne Multem. Je kent haar ongetwijfeld van het blog Draad en Praat. Samen met Lisette reisde ik naar Driebergen om terecht te komen in een bijzonder schattige wolwinkel genaamd Trollenwol. Het is er gezellig, maar bovenal verkopen ze daar uitzonderlijk mooie en bijzondere wol. Wil je eens wat anders dan de katoentjes die je altijd gebruikt, dan moet je hier zeker eens een kijkje nemen.

Wat hebben we het gezellig gehad. Het was ontzettend leuk om zoveel bekenden weer te spreken of om mensen nu dan eindelijk eens in het echt te zien. Zoals wij eerder weleens hebben gezegd, zijn wij erg actief op Instagram. Daar vind je een wereldwijde “haakcommunity” die ontzettend gezellig is. En motiverend ook vooral. Dus vele, voor mij bekende namen van Instagram, waren die zaterdag ook van de partij.

We hebben ontzettend gelachen dankzij een hysterisch leuk spelletje waarbij de bollen wol ons om de oren vlogen. Ontzettend veel gesnoept, gekletst en gehaakt natuurlijk. Zulke feestjes wil ik elk weekend wel!

Na afloop kregen we allemaal een prachtig gevulde goodiebag mee. Of eigenlijk 3… Per persoon. Ja, echt! Het was bijna genant. Zoveel..! Misschien heb je weleens van de volgende merken gehoord, en misschien ook niet. Het prachtige Borgo de’Pazzi wordt gemaakt in Italie en de bollen van Fonty worden geproduceerd in het mooie Frankrijk. Bert Noorderijk van BN Agenturen was zo fantastisch om ons al deze bollen te schenken. Binnenkort vertel ik meer over deze garens op onze website Crochet Addict NL.

Ik vond het ontzettend moeilijk om te beslissen met welke wol ik eerst zou beginnen. Maar na een suggestie van onze dames was de beslissing gauw gemaakt. Er moest een kerst knuffel gehaakt worden. Voor het lijfje gebruikte ik de gave strengen “Gea” van Borgo de’Pazzi. Dit is 100% wol en ontzettend zacht. Voor het jurkje gebruikte ik een bol van Fonty genaamd “Pole”. Dit zijn dikke strengen wol bestaande uit 70% wol en 30% alpaca. De ingrediënten voor een fantastisch winters project dacht ik zo.

Ik haakte dit konijntje naar het patroon van wat oorspronkelijk “Grace and Jack” heet van Nathalie Sweetstitches.

Als je haar nog niet kent, dan is het echt de moeite waard om eens een kijkje te nemen op haar Instagram account. Nathalie heeft een groot talent voor het haken van poppen en daarbij naait ze hier de meest prachtige kleertjes voor. Wees gewaarschuwd als je besluit een kijkje te nemen: je wordt onherroepelijk betoverd door deze magische wereld van poppen.

Nathalie is voor mij een grote inspiratie. Niet alleen als haakster maar ook als ze persoon. Ze is prachtig in elk opzicht.

Het patroon van “Grace and Jack” vind je hier

Een fijne dag gewenst!

Liefs,

Frederika

 

 

 

 

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in