Daar ben ik weer. Inmiddels is het jaar alweer drie maanden verder. Ik moet eerlijk bekennen dat ik twee keer per jaar altijd een haak dip krijg qua alles. Misschien heeft het wat te maken met de seizoenen maar dat mag de pret niet drukken. Heb jij dat nu ook? Ik ga je vertellen hoe je zo een haak dip overleeft dan heb ik goed nieuws want wie niet haakt kan wel op een andere manier met draadjes bezig zijn. Toch?

Tips voor je dip

Zo heb ik pas het boek ragdoll gelezen van Daniel Cole. Voor de thriller liefhebbers, ik heb de hele tijd op het puntje van de bank gezeten. Maar het gaat vooral om de kaft die open is waardoor je de draden ziet zitten die de bladzijden bij elkaar houden.

Daarnaast kun je natuurlijk altijd je garen op kleur sorteren. Ik vind dit dus ontzettend leuk soms… Denk aan de grote schoonmaak, het begin van de lente, de zomer die om de hoek staat en je hebt weer overzicht. Kun je daarna weer lekker doorhaken.

Trakteer je op dat een aan de haak of een ander tijdschrift en lees deze uitgebreid met iets lekkers en een heerlijk kopje koffie of thee in een lentezonnetje! Na al dat winterse weer, alle kerst stress en het nieuwe jaar beginnen met al die goeie voornemens. Mag je jezelf best even trakteren.

Kleur sorteren

Een anti dip reisje

Kom je er helemaal niet uit. Ga naar het textielmuseum in Tilburg of bezoek alle garenwinkels in een nieuwe stad in zowel binnen als buitenland. Barcelona staat hoog op mijn lijstje omdat er 10!! garen winkels zouden moeten liggen waarvan ik er 2 helemaal geweldig vindt.

Het nieuwe handwerkseizoen is ook weer begonnen dus er zijn genoeg weekenden waarin er wel een handwerkbeurs wordt gehouden. Zoek ze op, bestel een kaartje en hop je haakhartje wordt helemaal blij van al die wolletjes en accessoires.

Uitstapje wolwinkel
Uitstapje naar een gezellige wolwinkel

Series en films

Maar er zijn ook een aantal films, series en games die je kunt kijken en spelen waarbij je handwerkhartje sneller gaat kloppen en je haak dip super snel verdwijnt. Hieronder een klein lijstje:

  1.  Lost & Found, een kort filmpje maar een tranentrekker.
  2. Coraline, beetje creepy maar wel gezellig.
  3. Als je nog een goeie reden zoekt om The Handmaids tale te kijken. er komt regelmatig een breiwerkje langs! Intrigerend.
  4. Yarn, ja de naam zegt het al! Ons favoriete materiaal heeft gewoon een eigen documentaire. Zoek je inspiratie dan is dit zeker een aanrader.
  5. Unravel, een game waarbij je een poppetje bent dat ontrafeld terwijl je de game oplost. Lijkt me een hartstikke leuke game.
  6. Yoshi’s Wooly world hoort hier dan ook tussen te staan. Deze hele wereld is gemaakt van garen. Een vrolijke game die niet snel verveeld.

Er zullen vast nog meer series, films of games zijn die iets met handwerken of liever haken te maken hebben. Ik ben benieuwd welke films of series ik echt moet gaan kijken of wat ik zeker niet mag missen! Laat het hieronder weten.

Ik hoop dat je net als ik weer snel uit het dipje komt en in de tussentijd kan het bovenstaande lijstje je misschien helpen de leegte wat op te vullen. Die inspiratie komt vanzelf wel en dan heb je weer genoeg zin om te haken!

Groetjes,

Diana

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in