Zomerse haak to-do list

‘Is het nu echt vakantie? Maar ik wil helemaal geen vakantie, ik wil morgen gewoon naar school”. Onze jongste dochter (5) vindt het maar niks: 6 weken vrij in het vooruitzicht. Ik daarentegen sta te springen van enthousiasme. Vakantie! Even helemaal niks. Geen wekker, geen gehaast, geen gestress en mooier nog; alle tijd om weer eens flink wat haakmeters te maken. Met een zoon die op de tweede vakantiedag een “ik weet niet wat ik moet doehoen” uitroept, hoop ik maar dat het goed gaat komen met die haakprojecten die ik op mijn verlanglijstje heb staan.

Graag deel ik met jou de vijf zomerse projecten die op mijn lijstje staan.

1. We hebben pas ons dakterras helemaal zomerklaar gemaakt. Nieuwe loungebank, mooie plantjes. Het enige wat nog ontbreekt is een tropische slinger of de stijlvolle kroonluchter uit “Aan de Haak nr. 20″
2. Elk jaar weer neem ik mij voor om de hele campinguitzet te haken uit het geweldig leuke boek ‘Haak je eigen camping” van Kate Bruning. Tot nu toe ben ik niet verder gekomen dan een kano. Misschien dit jaar dan eindelijk het o zo toffe caravannetje?
3. De pop met badpak uit het boek ‘mijn gehaakte pop’ van Isabelle Kessedijan mag in de poppencollectie van dochterlief niet ontbreken. Misschien kies ik er wel voor om alleen het badpak te haken, poppen liggen er immers wel genoeg.
4. Bijtjes … heel veel bijtjes moet ik haken. Op verzoek ter aankleding van een kraam op een markt. Erg leuk! Voor kant en klare DIY pakketjes om ook een bijtje te haken kun je trouwens terecht bij Leijns Creative Greenhouse. Hiermee steun ook je gelijk de echte bijtje. Twee vliegen, uhh bijen, in één klap.
5. Zomerse onderzetters! Een citroen, limoen, watermeloen …. lees verder voor het patroon!

Inmiddels zijn we aanbeland op dag 4 van de vakantie. De kinderen zijn inmiddels gewend geraakt aan het niet naar school gaan en zijn al meer uitgerust. Terwijl ze al knutselend beneden zitten gooi ik groene wol in de vakantietas voor het project dat meegaat op reis. Een gehaakte kerstboom. Lekker zomers.

Patroon zomerse onderzetters

Benodigdheden:
– katoen 3mm geel (of oranje, lime afh. welke fruitsoort je wilt haken)
– katoen wit 3 mm
– haaknaald 3 mm
– schaar en stopnaald om af te hechten
– cocktail of glas wijn 🙂

Toer 1: haak een magische ring (of haak 2 lossen en gebruik je eerste losse als de ring waarin je verder haakt) en haak 10 halve stokjes in de ring. Sluit de toer met een hv.
Toer 2: haak de gele draad aan en haak in elke hst (half stokje) twee keer een hst. Let op : je eerste hst bestaat uit 2 lossen. Sluit de ring met een hv. (20)
Toer 3: haak 2 lossen (eerste hst) en in de volgende hst van de vorige toer 2 hst. Haak 1 hst in de volgende hst van de vorige toer en vervolgens weer 2 hst in de volgende hst. Herhaal dit tot je toer rond is (30)
toer 4: meerder nu in elke 3e hst van de vorige toer (40) sluit de toer met een hv.
toer 5: meerder nu in elke 4e hst van de vorige toer (50) sluit de toer met een hv.
toer 6: haak wit katoen aan. meerder nu in elke 5e hst van de vorige toer (60)
toer 7: haak met geel katoen aan en haak nu in elke 6e hst van de vorige toer 2x v en in de overige hst een vaste.

De basis is nu af. Haak met wit katoen weer aan in toer 6. Haak met halve vasten horizontale lijnen over het midden de diverse partjes van je fruitonderzetter.

Schenk een heerlijke zomerse cocktail in en serveer op deze frisse onderzetters

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in