Minder snoepen, meer sporten, gezonder eten, mijn sleutels op een vaste plek zodat ik ze niet elke dag kwijt ben, de broodtrommels ’s avonds al vullen in plaats van in het heetst van de ochtendstrijd, meer genieten van het moment en niet de hele tijd aan de planning voor morgen denken, vaker een boek (voor)lezen, minder op mijn telefoon staren, eindelijk dat patroon van die monstera eens gaan uitwerken en zo kan ik nog wel even doorgaan. Goede voornemens? Ik heb me voorgenomen om er maar niet meer aan te beginnen.

Niet? Nee niet, want inmiddels weten we allemaal wel dat goede voornemens binnen een paar weken al sneuvelen. Veel liever ga ik nieuwe uitdagingen aan in 2020, zoals kunstschaatslessen volgen (ging goed vandaag, ik lag pas na vijf minuten op de grond), een toneelrol vervullen in een muziektheatergroep (spannend!) en nieuwe taken en verantwoordelijkheden op werkgebied. En daarbij hoort dus ook het laatstgenoemde voornemen, het haakpatroon van de monstera uitwerken. Dit ontwerp was al heel 2019 (en eigenlijk ook al in 2018) een langgekoesterde wens en uitdaging.

Een gehaakte versie van mijn lievelingsplant de monstera. Dat zou dit jaar toch wel moeten lukken? Als ik er nu eens gewoon echt even goed voor ging zitten?

Net echt toch? Je kunt het patroon gratis downloaden via www.leijns.nl

Op de laatste dag van de kerstvakantie besloot ik dit voornemen te gaan verzilveren. Het patroon zat na ruim een jaar uit de losse pols haken aardig in mijn hoofd (al had elk blad nog wel zo zijn eigen unieke eigenschappen ;-)). Nu had ik de motivatie en – niet onbelangrijk – ook de tijd om het stapsgewijs in een tutorial te gieten. Het resultaat na een pyjamadag op de bank (dat mag in de vakantie toch?) mocht er wezen en deel ik natuurlijk ook heel graag met jullie Aan de Haak fans. Deel jij je exemplaar ook? #monsteragehaakt

Bijna niet van de echte plantjes te onderscheiden.

Ik wens jullie een creatief, inspirerend, gezond en liefdevol 2020 toe. En als je dan toch per se een goed voornemen zou moeten kiezen uit de ellenlange lijst die je hebt bedacht; kies dan voor “in 2020 ga ik meer haken.” Eentje die zonder twijfel vol te houden is 🙂

x

Marjolein

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in