Kerststerren haken

Het is december!

0
2236

Het is december! Deze kreet kan in zo veel situaties gebruikt worden. Hij kan geuit worden, omdat de dagen steeds korter worden en omdat het steeds kouder wordt, maar december staat voor veel mensen ook voor gezelligheid, samenzijn en Kerstmis. Bij mij thuis staat de kerstboom inmiddels en ik zie overal om me heen steeds meer kerstversiering verschijnen. Ook op sociale media kun je niet om de maand december heen. De foto’s van gehaakte kerstbomen, kerstballen en kerstmannen vliegen je om de oren. De kerststerren zie ik echter niet zo veel en laat ik deze nu net heel mooi vinden. Ik wil daarom een aantal leuke patronen met jullie delen. Pak alvast een kopje thee, zet de kerstmuziek aan en start na het lezen van deze blog met de prachtigste kerststerren haken!

Sterren met een randje

In 2016 werd hier in een blog een ontzettend mooi sterrenpatroontje gedeeld door Crochet Addict. Het sterretje kan op verschillende manieren gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan een onderzetter, maar ook aan een slinger. In een half uurtje heb je de ster zeker gehaakt en je kunt er je eigen draai aan geven. Wil je geen glitter? Geen probleem. Wil je meer glitter? Ook geen probleem.

kerstster
ster met een randje

Sterhanger

Deze ster heeft wat rondere hoeken en is ontzettend leuk om te gebruiken als ornament. Je zou er zelfs een kerstboomhanger van kunnen maken. Het patroon is van Haakinformatie en er is een bijbehorende video gemaakt. Dit sterretje kun je in ongeveer 12 minuten haken. Hoe leuk!

Drieluik

Deze variant bestaat uit drie opengewerkte sterren in drie formaten. Het patroontje is van Drops Design en kan gratis bekeken worden via de website van Drops. Juist de combinatie van de drie sterren, maakt het geheel speciaal en daarom een aanrader!

Granny Star

Voor de liefhebbers van granny squares biedt crochet.katabara een leuke uitdaging, genaamd Granny Star. In een kwartiertje kun je de granny gehaakt hebben. Wat me opvalt, is dat mijn versie wat rondere hoeken heeft dan het voorbeeld. Ik denk wel dat na het opspannen van de ster de hoeken wat puntiger zullen zijn.

granny star

Sterren met een randje

Wat ik ook ontzettend mooi vind, is een ster in een ring. Hierdoor lijkt het geheel wat op een mandala of dromenvanger. Onlangs haakte ik dit mooie sterretje. Het patroon komt uit een oud winterpakket van Wolplein en het patroon is gemaakt door Saskia Laan.

ster in ring

Verzamelaars

Er zijn natuurlijk nog véél meer sterrenpatronen te vinden. Als je goed bent in het lezen van schema’s, zou je bijvoorbeeld eens op deze website kunnen kijken. Hier worden diverse haakschema’s van sterren (en sneeuwvlokken) gedeeld. Ook kun je op mijn Pinterestpagina diverse andere sterrenpatronen vinden.

Zo, hiermee zul je wel even zoet zijn. Deel gerust de foto’s van jouw ster in een reactie hieronder.

Ik wens je veel haakplezier, fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2020 toe!

Hartelijke groet,
Kim

Studio Muis

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in