Gratis patroon kerststerren haken!

0
77788
Gratis patroon kerststerren haken
Gratis patroon kerststerren haken

Nu het kouder wordt buiten, het al gauw donker wordt en de kaarsjes alweer volop branden in huis en de meeste mensen nog moeten wennen aan het idee dat het nu toch echt herfst is, verlangen wij alvast naar de kerstdagen. Reden genoeg om kerststerren te haken vonden wij. Je kunt ze gebruiken als onderzetter, er een mooie slinger van maken of ze als decoratie gebruiken voor in de kerstboom.

Voor deze sterren gebruikten we: een schaar, haaknaald 3, restjes katoen, verschillende kleuren ByClaire Sparkle en een kleur Miracle. Deze laatste is helaas nergens meer te koop! Maar de Sparkle is nagenoeg hetzelfde en verkrijgbaar in heel veel kleuren. Afhechten deden we uiteraard met een stopnaald.

Toer 1: Haak in een magische ring 3 losse (is het eerste stokje) een stokje, 3 losse, 2 stokjes, 3 losse, *2stk, 3 losse* Herhaal *…* nog 3 keer. Eindig met een hv in de 3e losse. Je hebt nu een vijfhoek gehaakt.

kerstster1

Toer 2: Ga doormiddel van het haken van hv naar het eerste boogje van 3 losse. Haak daarin 3 losse (je eerste stokje) (2stk, 3L, 3stk). Ga naar de volgende 3 losse boog en haak daarin *(3stk, 3L, 3stk)* Herhaal van *…* nog 3 keer en eindig met een hv in de 3e losse.

kerstster2

Toer 3: Start met een losse en een vaste in dezelfde steek. De losse telt niet als steek. Haak in de volgende twee steken een v. In de losseboog haak je (2v, 3L, 2v). Sla de volgende steek over en haak in de volgende 5 steken een v. Herhaal dit van het begin tot eind. Na de laatste losseboog sla je ook weer een steek over en haak je nog 2v. Sluit de toer met een hv in de eerste v.

kerstster3

Toer 4: Start met een losse en een v in dezelfde steek. Haak 2 losse en sla vier steken over. Haak in de losseboog (3stk, 3L, 3stk) *2L, sla 4 steken over, v, 2L sla 4 steken over, in de losseboog (3stk, 3L, 3stk) Herhaal *…* van begin tot eind en eindig met een hv in de 3e losse.

kerstster4

Toer 5: Haak een losse en een v in dezelfde steek. 1L, *sla de 2L over, v, hstk, stk, in de losseboog (3stk, 3L, 3stk) stk, hstk, v, 1L, sla 2L over, v in v, 1 losse* *…* herhaal van begin tot eind en eindig met een hv in de v.

kerstster5

Toer 6: Haak met een glitterdraad een vaste in elke steek rondom en haak in elke punt 2v, 3L, 2v. Sluit ook deze toer met een hv in de eerste steek.

kerstster6

Je ster is nu klaar!

kleinekerststerren-crochetaddictnl

Veel plezier bij het haken van deze kerststerren!

Wil je het patroon graag downloaden, dan kan dit hier. There also is an english version of this pattern, wich can be found here.

Lieve groetjes,

Mabel en Frederika


http://www.crochetaddict.nl

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in