Een nieuw avontuur en bolletjes wol om van te smullen!

0
6835

Jullie herinneren je vast nog wel dat ik eind vorig jaar (wat klinkt dat toch ver weg he!) een wolfeestje mocht bijwonen van  Lisanne van draadenpraat bij het super gezellige Trollenwol. Zoals jullie in een eerder blogbericht konden lezen was het ontzettend gezellig en zijn we met letterlijk, tassen vol wol naar huis gegaan. Hier is iets ontzettend leuks uit ontstaan. Er wordt een magazine uitgebracht en wij, inmiddels door Joyce van Mez11 omgedoopt tot Borgo Babes (haha!) mochten patronen ontwerpen met de meest fantastische wol van het merk Borgo De’Pazzi. Deze patronen komen allemaal in het magazine te staan. En echt alles is van onze hand. Van de patronen tot de styling. Van de titel tot de foto’s die er in zullen staan. Met grote dank aan Bert Noorderijk van Bn Agenturen die dit allemaal mogelijk heeft gemaakt. En eerlijk? We zijn allemaal stiekem best een beetje trots.

Mijn bijdrage mag ik ook al tonen! Dit vloerkleedje die heel makkelijk groter te maken is, zal er ook in komen te staan. Het is gehaakt met de Naturalia van Borgo De’Pazzi.

door FrederikaCreates
door FrederikaCreates

Wist je dat Borgo De’Pazzi een Italiaans merk is? De naam doet het waarschijnlijk al vermoeden. Hoofdzakelijk worden deze wolletjes gemaakt van natuurlijke materialen (niet allemaal). Dit garen valt dus onder de noemer: Biologisch. Zo vind je nu in de zomercollectie een hele mooie katoen, genaamd “Pima”. Dit wordt met de hand geverfd! Ook een dun kantgaren van katoen en linnen genaamd “Pelagia” wordt met de hand geverfd. Dit levert natuurlijk unieke projecten op! Een voorbeeld van dit garen vind je op de foto hieronder afgebeeld.

En de prijzen? Die vallen reuze mee! De handgeverfde garens zijn wel wat duurder maar dan heb je natuurlijk ook een uniek product. Vergeet niet dat het behoorlijk arbeidsintensief is om dit te maken. Al deze garens worden allemaal ook daadwerkelijk geproduceerd in Italië.

Ook het merk Fonty mochten we “proeven” tijdens het garen feestje. Een Frans garen merk wat ook echt in Frankrijk wordt geproduceerd. Deze garens zijn voornamelijk gemaakt van natuurlijke materialen.

Ik vind het fantastisch om nu kennis te maken met garen waar ik voorheen niet zo snel naar greep. Het is ontzettend leuk om de geschiedenis achter de garens te weten. Om te weten waar het vandaan komt. Hoe het wordt geproduceerd en hoeveel tijd en liefde er in wordt gestoken. Echt, hoe meer je er over leert, hoe meer je ervan gaat houden.

Ben jij nu net als ik ontzettend nieuwsgierig naar het hele proces? Dan raad ik het je aan om voor Fonty hier te kijken en voor Borgo hier. Ik verzeker je dat je dit ontzettend interessant zult vinden! En wie weet grijp jij binnenkort ook eens naar een ander garen dan het garen waar jij doorgaans mee haakt. Want zeg nou zelf… Dit ziet er toch werkelijk verrukkelijk uit?

Veel liefs,

Frederika

Ps. Wist je al dat ik mijn naam op Instagram heb veranderd van @frehaakt naar @frederikacreates ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in