Vrolijke Lente Projecten

0
4191

Heerlijk, het is Lente! Tijd voor bloemen op tafel, verse plantjes in de tuin, een lekkere kop cappuccino in het zonnetje én tijd voor nieuwe haakprojecten! Oh, wat kan ik genieten van dit seizoen. Natuurlijk is de Lente pas net van start gegaan, maar hier in Drenthe hebben we al mogen genieten van een paar mooie zon-uurtjes.

Ik ben de afgelopen tijd lekker aan de slag gegaan met vrolijke lente kleuren, ik word daar altijd zo blij van! Ook rondde ik een projectje af. Nou, eigenlijk was het gewoon een 1 avond projectje. Iets waar ik al heel lang aan wilde beginnen maar wat steeds maar bleef liggen, terwijl het achteraf zo snel klaar was en het resultaat zo leuk!

Je kent ze vast wel, die leuke houten krukjes van de Action? Gewoon een simpel model, met houten bovenkant. Een hele tijd terug kocht ik er één, met als doel om de zitting om te haken. Een paar weken geleden vond ik dat het eens tijd werd om er mee aan de slag te gaan. Ik had nog allerlei restjes ByClaire Softmix liggen, ideaal voor zo’n tussendoor projectje. Ik volgde geen patroon maar haakte gewoon wat leuke steekjes in het rond.

Én het resultaat? ik ben er super blij mee! Het staat zo vrolijk!

Ook ben ik bezig met twee super vrolijke dekentjes. Geen mega dekens voor een tweepersoonsbed, maar fijne dekentjes voor op de bank als het wat frisjes is. Of straks voor als we ’s avonds weer buiten kunnen zitten en we koude benen krijgen.

Het eerste dekentje haak ik met Bravo van Schachenmayr. En hoe kan het ook anders dan dat ik deze haak in mijn favoriete kleur: roze! Het patroontje wat ik koos, is de gewone standaard Granny Square, gewoon omdat hij zo lekker weg haakt! Hij is nog niet klaar, maar ik heb nu al zin om er onder te kruipen.

Het tweede dekentje haak ik met de katoentjes Must Have van Yarn and Colors. Vrolijke pasteltintjes én de V-steek zijn de basis van dit dekentje. Hier thuis heeft mijn jongste dochter al besloten dat dit haar dekentje word. Ik snap haar wel, want zeg nou zelf? het ziet er toch vrolijk uit of niet?

De v-steek (v-stitch word hij ook vaak genoemd): kende je deze steek al? Ik vind hem zo  leuk! Zeker als je elke toer met een andere kleur haakt, geeft dat een heel leuk resultaat. Wil je hem ook haken? Als je in Google zoekt naar de steek, vind je tal van patroontjes.

Momenteel haak ik dus aan deze twee projectjes, maar er liggen nog genoeg nieuwe bolletjes klaar om ook mee aan de slag te gaan… Zat er maar 48 uur in een dag in plaats van 24, dan hadden we nog meer tijd om te haken!

Ik kruip nu achter mijn laptop vandaan en ga ik verder met mijn granny deken! Een hele fijne avond én geniet van het zonnetje de komende dagen.

Liefs Mabel

crochetaddict.nlhipmetkleur.nl – Instagram@hipmetkleur

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in