Zomerse Projecten

drie haaktips

0
691

De afgelopen weken liep de temperatuur al aardig op en ook komende week ziet het ernaar uit dat we de dagen lekker in het zwembad kunnen doorbrengen. Ben je niet zo van het zwemmen, dan kun je natuurlijk ook lekker buiten haken. Dat ga ik ook doen! Nu de nieuwe Aan de Haak (27) uit is, kun je aan de slag met leuke zomerse projecten. Geen reden dus om je te vervelen. In deze blog wil ik je ook nog een aantal andere zomerse projecten laten zien, om zo je to-do-lijstje voor deze zomer helemaal te vullen.

Haarband haken

Ondanks de afwezigheid van festivals dit jaar is het nog steeds leuk om festivalkleding te haken. In Aan de Haak 27 vind je daarom een leuk vest met franjes. Als bonus is er een haarband ontworpen die perfect past bij dit vest. Omdat het haken van het vest waarschijnlijk wel wat tijd gaat kosten, besloot ik om te beginnen met het haken van de haarband. Ik ben in een koel hoekje van de tuin gaan zitten en in ongeveer een uur had ik ‘m al af. Ik vind hem echt heel tof! Het patroon is eenvoudig, goed te volgen en het haakt lekker weg.

haarband haken

Verzameling zomerse projecten

Wil je jezelf verrassen met zomerse projecten, dan zou je het vakantie haakpakket van Wolplein kunnen bestellen. Ik zelf geen ervaring met dit pakket met zomerse projecten, maar ik heb wel eens een winterpakket besteld en die projecten waren hartstikke leuk om te maken. De patronen waren ook duidelijk uitgewerkt. Ik durf te wedden dat ook dit zomerse haakpakket voor veel haakplezier zal zorgen. Mocht je trouwens besloten hebben dit jaar alsnog op vakantie te gaan, dan is dit pakket ook leuk om mee te nemen. Vrijwel alle benodigdheden kun je in het pakket vinden.

Top haken

garnstudio White HeatIk houd zelf erg van maxi rokken en ik was al een tijdje op zoek naar een leuk haakpatroon voor een top die mooi zou staan op een maxi rok. Ik besloot de website van Drops eens goed af te speuren en kwam uit bij het patroon White Heat. Het was precies wat ik zocht. Ik heb de top vervolgens in een dag gehaakt. Ik maakte gebruik van Scheepjes Cahlista 106: Snow White en naald 5. Uiteindelijk heb ik het patroon wel iets aangepast (dunnere bandjes en andere rug), omdat ik dat toch mooier vond. Mocht je ook op zoek zijn naar een leuke top voor op een (maxi) rok, dan raad ik dit patroon zeker aan: eenvoudig te volgen en een mooi resultaat.

 

De genoemde projecten zijn natuurlijk pas het topje van de ijsberg. Er zijn veel zomerse projecten te bedenken, zowel groot als klein. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op hobbyou.nl/haakpatronen. Daar vind je onder meer mijn haakpatroon voor de tropische slinger. Heb jij nog andere tips voor een zomers project? Laat ze achter in de reacties.

Hartelijke groet,

Kim
Studio Muis

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in