Eenhoorns, zeemeerminnen, glitter, nagellak en ‘als het maar roze is’. Kleine meisjes die vijf worden vinden dit rijtje helemaal fantastisch. Zo ook dochterlief Elynn. Met een regenboogrokje om haar benen, vleugels op haar rug en een eenhoorndiadeem op het hoofd was ze afgelopen weekend het meest gelukkige jarige meisje dat ik ooit had gezien.

“Dat heb je vast allemaal voor haar gehaakt”. Ik hoor het je denken. Maar nee, niet één van dat alles. Zucht…. als er toch eens 10 dagen in een week zaten dan had ik het wel geweten. Dan had ik …

  1. Zelf een fantastische eenhoorn diadeem gemaakt; in plaats van een kant en klare via AliExpress
  2. Zelf een my little pony gehaakt in plaats van een plastic versie van de Intertoys gekocht
  3. Alle cadeautjes voorzien van een geweldig cadeaulabel met daarop een schattige eenhoorn applicatie 
  4. Een set van deze schattige nagellak flesjes gehaakt. Zodat ze haar eigen nagellak winkeltje kan beginnen.
  5. Een hele schaal vol gehaakte eenhoorn cupcakes op tafel gezet. Als bedankje en cadeautje voor elk vriendinnetje dat op het feestje is geweest.

Gelukkig weet dochterlief niet dat dit allemaal ook had gekund en was ze intens blij met haar stoffen eenhoorn diadeem, plastic my little pony kasteel en eenhoorn inpakpapier zonder speciaal cadeaulabel.

Inmiddels is de verjaardag weer voorbij. Ze is nu echt vijf jaar. Terwijl ik nog wat steken haak aan een kussen in opdracht ligt dochterlief in stijl in haar bedje te dromen van al haar cadeautjes. In stijl? Ja, want haar tante maakte haar glimlach nog breder toen ze haar cadeau liet zien. Een gehaakte wollen lichtroze zeemeermin deken. Zo eentje waar je helemaal in weg kan kruipen en waarin je met je duim in je mond heerlijk kan wegdromen en kan denken dat je nu een heuse zeemeermin bent. Een zeemeermin die al haar wensen in vervulling heeft zien gaan.

Kleine meisjes blij maken met je eigen creaties. Zeg nou zelf … er bestaat toch geen mooiere hobby om te hebben?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in