Vandaag is het toch wel een beetje feest bij Roosjes Haakbeestjes. Ik word vandaag 40 jaar! Nou vond ik het wel heel erg leuk om op mijn verjaardag een nieuw patroontje uit te brengen. Het is gladhaar teckel Catootje geworden!

Catootje is een lief en ontdeugend teckel dametje. Ik heb Catootje gehaakt met sokkenwol, ze wordt dan ongeveer 15 cm lang en 15cm hoog (hoofd). Ze is vrij makkelijk te haken want, het patroon bestaat uit alleen maar vaste steekjes. Je kunt haar al met 1 bolletje sokkenwol haken en een restje zwart. Je kunt haar natuurlijk haken met welk garen je wilt. Ze kan dan alleen groter of kleiner uitvallen, pas daar de veiligheidsoogjes op aan.  Ik heb gekozen voor deze kleur teckel, maar black and tan teckels zijn ook super leuk om te haken. Mijn zusje en mijn moeder hebben teckels, ik had voorbeelden genoeg;). Catootje is de teckel van mijn moeder.

Vandaag is er ook een leuke actie in mijn shop! Wie jarig is trakteert, vandaag krijgt iedereen die een bestelling bij Roosjes Haakbeestjes plaatst een gratis patroon van: Muisje Marley!!

Muisje Marley is ook gehaakt met sokkenwol, maar je kunt hem ook gewoon haken met katoen. Marley is een lief schattig muisje (12cm) die zin heeft in een feestje. Het muisje zelf heb ik gehaakt met alleen vaste steekjes. Het kolletje en de mouwtjes zijn gemaakt met halve stokjes.  De snorhaartjes van Marley zijn gemaakt met zwart naaigaren, goedkoop en makkelijk.

Ik ga maar eens de keuken in om appeltaarten te bakken! Iedereen heel veel plezier met Teckel Catootje en Muisje Marley.

Tot over 2 weken!

Liefs,   Roosje

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in