Gehaakte ornamenten voor aan je paastakken

Je huis op z'n paasbest!

0
1205

Met alles wat er de laatste speelt in de wereld kan ik me best voorstellen dat je geen tijd of zin hebt gehad om je huis om te toveren tot een wereld vol hazen, kuikens en schaapjes. Toch kan het fijn zijn om juist nu die gezelligheid in huis te creëren. We zullen immers ook de paasdagen thuis vieren. In deze blog wil ik je daarom wat tips geven om je huis eenvoudig, creatief en naar eigen smaak op zijn paasbest in te richten. Paastakken zijn zo in huis gehaald en met een klein beetje moeite – lees: haakontspanning – heb je de leukste gepersonaliseerde ornamenten gemaakt.

Vilt en draad

Op de website van Durable kun je een heel leuk paasei vinden. Dit ei maak je van vilt en vervolgens haak je met garen in jouw favoriete kleuren een vrolijke rand. Nu is dit eigenlijk een patroon voor onderzetters, maar je kunt natuurlijk eenvoudig een haakje of lusje maken, waarmee je de eieren ook aan je paastakken kunt hangen als ornament. Je kunt de eieren dan in diverse groottes maken en met verschillende kleuren haken, zodat je verschillende eieren kunt ophangen. Je vindt het patroon hier.

patroon mandje ei pasen

Paasei

Op Garnstudio, de website behorende bij het merk Drops, zijn ontzettend veel gratis patronen te vinden. Het is dus ook geen verrassing dat hier redelijk wat paasinspiratie en paastakornamenten te vinden zijn. Er zijn twee leuke paaseipatronen te vinden: candy eggs en een naamloze variant. Wat ik stiekem nog leuker vind, is het patroon voor een eiermandje. Hang een paar van deze mandjes aan je takken en je kunt er nog een chocolade-eitje aan toevoegen om het plaatje compleet te maken!

Paashaas, kip en schaap

Naast patronen voor paaseieren zijn er ook diverse dierenornamenten te vinden op de website van Drops. Zo is er ‘Hoppity Hop’ voor een paashaas, ‘Rocking Sheep‘ voor schapen en ‘Chicken Vanes‘ voor kippetjes. Daarnaast zijn er ook patronen te vinden voor bloemen, waaronder het patroon ‘Easter in Bloom‘.

CAL paashangers

In 2018 presenteerde CuteDutch een Crochet-a-long (CAL) voor paastakhangers. De patronen zijn nog steeds terug te vinden, dus je kunt deze zeker gebruiken voor je paasversiering dit jaar. De verzameling ornamenten bestaat uit diverse paaseitjes, twee paashazen, een kippetje en een bloemetje. Overigens brengt CuteDutch elk jaar een CAL uit voor Pasen, dus mocht je op zoek zijn naar een groter project voor Pasen, neem hier dan zeker een kijkje.

Volgens mij moet je met bovenstaande patronen toch een vrolijk Pasen tegemoet gaan. En wil je nog een extraatje toevoegen in huis, dan zul je met de genoemde websites ook goed uit de voeten kunnen. Ik wens je fijne paasdagen en stay safe!

Hartelijke groet,

Kim

Studio Muis

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in