De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld

0
7967

Hebben jullie al gehoord van het burgerinitiatief De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld? In 2018 – als Leeuwarden de culturele hoofdstad van Europa is- wordt de grootste gehaakte deken van de wereld neergelegd.

Dit grote deken bestaat uit ongeveer 10.000 gehaakte éénpersoonsdekens die op de hoeken aan elkaar worden gekoppeld. Na de uitdaging worden de dekens geschonken aan goede doelen die de dekens rechtstreeks uitdelen aan mensen die ze nodig hebben.

Het bijzondere aan dit project is dat er niet wordt gewerkt met geld, maar met mensen. Iedereen kan meedoen, zo kan je bijvoorbeeld restjes garen gebruiken voor granny squares. Door samen te haken deel je tijd en kennis met elkaar en ontstaat er een bijzondere verbinding tussen mensen. Inmiddels zijn er tienduizenden mensen over de hele wereld die via dit project met elkaar zijn verbonden. Mensen die elkaar niet kennen, ontmoeten elkaar. Jong leert van oud en andersom. Kortom, het is een instrument wat ieder op zijn eigen wijze kan gebruiken om zijn sociale netwerk te vergroten en versterken.

Meedoen
Enthousiast geworden? Je kan op 3 manieren meedoen:

  1. Haak één of meerdere granny squares in de maat 10 x 10 cm en stuur die op naar de inleverpunten in de buurt. Zie hiervoor de Facebookpagina van Haak je aan? Haken is verbinden en De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld.
  2. Haak samen met een groep, je buren, vrienden, sportclub, zangkoor of collega’s een deken. Materiaal, kleur en patroon zijn vrij naar keuze. De maat van het deken moet 140 x 200 cm zijn. Ook deze dekens kun je inleveren bij een inleverpunt.
  3. Ten slotte kan je je talent of netwerk inzetten. De organisatie is altijd op zoek naar mensen die hen helpen bij de communicatie, logistiek, patronen en events.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in