Het is tijd voor de jaarlijks terugkerende zoektocht in mijn wolvoorraad. De kleur groen – want normaal is het haakthema plantjes favoriet – onderop en het oranje katoen voor nu bovenop. Deze week is dat dé kleur waar ik mee ga haken. Kan ook niet anders, want aankomende donderdag is het Koningsdag en daar moeten hoognodig voorbereidingen voor worden getroffen.

traditie
Traditiegetrouw haak ik samen met mijn schoonzus een paar dagen voorafgaand aan Koningsdag non-stop kroontjes en strikjes. Die slijten we dan vervolgens tijdens de feestdag aan enthousiaste voorbijgangers in onze straat. Elk jaar is het weer een hit. Ik speld ze op bij minder oranje geklede mensen “wat leuk zeg, heb ik toch een beetje oranje op vandaag”, bij hondenliefhebbers en hun pluizige viervoeters “kijk dat strikje eens schattig staan in combinatie met zijn vacht”, bij ouders en hun kinderen “oeps het speldje is eraf getrokken, mag ik ruilen?” Elk jaar weer geniet ik van de leuke gesprekken in de straat en de enthousiaste reacties van mensen.

“kijk dit eens superschattig staan”
De buurpoes helpt altijd graag een handje mee in het verspreiden van het oranje-gevoel

nieuwe inspiratie
Dit jaar was ik op zoek naar nieuwe inspiratie voor Koningsdag. De befaamde kroontjes, die al een paar jaar meegaan, moeten dit jaar plaats maken voor andere oranje gadgets. Kleine patroontjes die snel te haken zijn, zodat er tijd genoeg is voor een gehaakte oranjewinkel.

    1. De haakbrigade heeft behalve de kroontjes nóg meer leuke oranje patroontjes. Zoals deze 3D kroontjes (hang ze aan een sleutelhanger!) en een applicatiepatroon voor een gouden koets.(koop een set blanco ansichtkaarten en plakt daar de applicatie op. Laat voorbijgangers zelf hun illustratie erbij tekenen. Helemaal leuk!)
    2. Minder bekend, en daardoor erg origineel: een vrolijke retro slinger van oranje lampenkapjes.
    3. Een heerlijke smakelijke uhhh gehaakte oranje tompouce.
    4. Een koninklijke medaille om op te spelden.
    5. En tenslotte, waar laat je al die opbrengst van al je gehaakte oranjespullen? Natuurlijk in een bijpassend tasje van EssieBirdies.

Met al die bolletjes bovenop mijn wol voorraad word ik toch wat onrustig. Kroontjes, tompouces, medailles. Allemaal leuk en aardig; maar deze kleur moet toch ook te combineren zijn met mijn grote liefde voor het haken van plantjes?

En toen kwam ik Suzanne-met-de-mooie-ogen tegen. Gewoon zomaar, op straat. Een prachtige klimplant met felle oranje bloemen. Perfect om de kleur oranje te combineren met mijn groene  haakvingers. Dit jaar prijkt er dus geen kroontje …. maar een bloemetje op mijn oranje outfit.

Het patroontje schreef ik uit en is hier gratis te downloaden

Fijne koningsdag!

x

Marjolein

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in