Handige tas 2.0

Inspiratie: maak het in je eigen stijl

0
712

Op 19 augustus viel de nieuwste Aan de Haak (nr. 22) weer door mijn brievenbus. Opnieuw een ontzettend leuk nummer! Zo staat er een patroon in voor schoentjes, voor een plaid en voor een babydeken, maar ook keukenaccessoires kun je vanaf nu zelf haken. Het leuke aan al deze patronen is dat je met kleine aanpassingen eenvoudig je eigen stijl terug kunt laten komen. Je kunt de patronen namelijk simpel aanpassen zodat ze matchen met jouw stijl. In deze blog wil ik laten zien hoe je de handige tas in je eigen stijl kunt maken.

Aanpassingen

Het eerste project dat je in Aan de Haak 22 tegenkomt, is de handige tas. Dit is een shopping bag in de vrolijke kleur Apricot. Hij is erg makkelijk te haken en het patroon is goed te volgen. Hierdoor is het eenvoudig om je eigen stijl aan de tas toe te voegen. Dit kun je doen door details toe te voegen of het patroon aan te passen. Houd je van streepjes? Wissel de kleuren af of verdeel de tas in drie delen en haak elk deel in een eigen kleur. Houd je van sleutelhangers en bedels? Maak een leuke hanger en hang deze aan de tas. Houd je van eenvoud, dan haak je alles in één kleur. Het is aan jou en wees niet bang om je eigen ideeën toe te voegen.

Kleur

handige tas blauw

Zoals gezegd is de handige tas gehaakt in de kleur Apricot. Hoewel ik het tasje erg leuk vind, ben ik zelf een liefhebber van blauwe tinten. Ik besloot daarom gebruik te maken van de kleur Bluebell. De witte rand die het patroon kent, heb ik wel terug laten komen, maar ook hier heb ik de kleur iets aangepast: ik heb gekozen voor off-white. Daarnaast besloot ik een derde kleur voor details toe te voegen aan het geheel. Ik koos voor een donkerdere blauwtint.

Details

Ik heb er dus voor gekozen om details aan de tas toe te voegen. Het leek me leuk om een natuurelement terug te laten komen in de tas, zoals bloemen of vlinders. Ik heb uiteindelijk gekozen voor vlinders. Op de website van Durable staat een simpel patroontje voor het haken van vlinders en gezien de grootte ervan, passen ze perfect bij de handige tas: niet te groot, wel een leuke aanvulling.

VlindersdurableIk heb de vlinders gehaakt met Scheepjes Cahlista Cornflower en haaknaald 5.

vlinderoptas

Zo zie je dat je met een aantal kleine aanpassingen een tas kunt haken die volledig past bij jouw stijl. En natuurlijk kun je zo ook voor anderen een passende stijl maken. Heb jij ook een voorbeeld van een patroon dat je aangepast hebt naar je eigen stijl of heb je nu de smaak te pakken gekregen? Laat je foto(‘s) achter in een reactie. Inspiratie kun je nooit genoeg hebben.

 

Hartelijke groet,
Kim

Studio Muis

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in