Hartjes Haken, verspreid een beetje liefde!

met mini haakpatroontje

0
21070

Over een kleine drie weken is alweer zover, Valentijnsdag.
Nou ben ik niet iemand die daar heel veel waarde aanhecht want eigenlijk is het gewoon leuk om het hele jaar iets liefs te doen voor je geliefde / dierbare.
Maar het bracht het me wel op het idee om voor jullie wat leuke hartjes haakpatronen op te zoeken én een mini haakpatroontje met jullie te delen.

Daarnaast is het sowieso erg leuk om ééns wat gehaakte hartjes te verspreiden onder bekenden of onbekenden. Verspreid een beetje liefde in de wereld! Je ziet deze initiatieven geregeld ook langs komen op Facebook/Instagram en ik vind het een mooie manier om de wereld een beetje mooier en liever te maken.

 

 

Op internet zijn tal van mooie gehaakte harten te vinden, van ingehaakt in granny squares tot grote harten-kussens. Ik ging onlangs aan de slag met het haken van een hart van een patroon welke ik vond op het blog van Lucy van Attic24. Klik HIER om naar dit patroon te gaan. Het is een ontzettend leuk patroon, waar je alle kanten mee op kan! En speel vooral ook eens met kleur, wat je zult zien dat je dan gelijk een heel andere hart krijgt!

 

 

Ook ging ik zelf aan de slag met een mini patroontje. Je kent ze misschien wel die mini hartjes die je in één toer haakt. Iedereen haakt hem weer anders, dus daarom deel ik vandaag mijn variant met jullie.

Benodigheden: garen, haaknaald en afhechtnaald . Het soort garen maakt niet uit. Hoe dikker het garen hoe groter het hartje wordt en omgedraaid hoe dunner het garen hoe kleiner het hartje.

Start met een magische ring
Haak in de ring de volgende steken:
3 losse
2 dubbele stokjes
3 stokjes
1 losse
2 dubbel stokje
1 losse
3 stokjes
2 dubbele stokjes
1 stokje

Trek de magische ring aan. Sluit je toer met een halve vasten in de ring.
Hecht je draad af.
Je kunt naar wens er nog een lusje aanmaken, zoals ik deed maar als je het
hartje op een kaartje wilt plakken dan is zonder lusje wellicht mooier.

Op Pinterest vond ik ook allemaal leuke hartjes patroon en pinde deze allemaal in één map voor jullie. Je vind deze map HIER op mijn Pinterest account.

Ook het patroon van het leuke hart in het midden van deze foto vond ik op Pinterest.

En? Gaan jullie aan de slag met het haken van hartjes voor Valentijn? of om wat meer liefde te verspreid in de wereld?

Ik wens je heel veel haakplezier!

Liefs, Mabel

Volg je me al op Instagram? Je vind je me HIER www.crochetaddict.nl

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in