De temperaturen pieken op dit moment dik boven de 30 graden. Het zweet drupt van mijn voorhoofd zonder dat ik ook maar iets doet. Verschillende lichaamsdelen plakken vast aan de stoel en aan tafel. En toch wil ik haken.

Haken tijdens warm weer of zeg maar gerust heet weer. Hoe doe je dat?

Tip 1: Zorg voor voldoende drinken.

Ik snap dat het verleidelijk is om een glaasje Rose of zoiets te drinken tijdens het haken, maar ik bedoel hiermee vooral water. Zorg dat je voldoende water drinkt. Op zich een open deur, want dat roept iedereen met dit warme weer, wat je ook aan het doen bent.

Tip 2: Ga met je voeten in een bak koud water.

Laat je voetjes lekker poedelen. Je haakwerk blijft droog, maar toch koel je heerlijk af. Ook fijn na een dag veel staan en lopen bij deze temperaturen. Onze voeten hebben het zwaar, dus vertroetel ze maar lekker.

Tip 3: Leg een natte handdoek in je nek.

Een goede manier om af te koelen. Leg een natte handdoek in je nek. Ook fijn om af en toe mee over je gezicht te vegen.

Tip 4: Eet iets zouts.

Doordat je zweet, verlies je niet alleen vocht, maar ook zout. Een goed excuus dus voor een paar chipjes. Gooi je dieet even overboord en geniet van je snacks. De handdoek in je nek kun je tevens gebruiken om je vingers af te vegen als ze onder de chipskruimels zitten. Scheelt weer vlekken op je haakwerk.

Tip 5: Doe het rustig aan.

Pas je tempo aan en doe rustig aan. Dan maar niet zoveel toeren als normaal. Ook in een rustiger tempo komt je haakwerkje uiteindelijk af. Relax!

Met deze tips lukt het mij om toch nog te kunnen haken, zonder dat ik gek word van de hitte. Ik hoop dat jullie er baat bij hebben. Wie heeft er nog een andere tip? Ik hoor het graag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in