Kerstballen haken met Kunstigdatwel

fonkelende kerstballen haken

0
2167

In deze drukke maanden waarin niemand tijd heeft om even rustig te gaan zitten en grote kunstwerken te haken, is een klein project als een kerstbal een uitkomst.

Het is bijna zo ver. De Sint is bijna in het land, de pieten rennen straks op het dak en dan heb ik het nog niet eens over de donkere dagen die zorgen voor nog meer vermoeidheid. Om alvast een beetje toe te werken naar de prachtig versierde en verlichte bomen is een kerstbal haken een fantastische bezigheid. Ik kijk in ieder geval heel erg uit naar de Kerst!

In alle soorten, kleuren en maten zijn deze vrolijke kerstballen te maken. Ik heb een heel leuk variabel patroon gevonden op de website van Kunstigdatwel. Zij ontwerpt ook patronen voor aan de haak, maar ze heeft ook een aantal leuke gratis patronen op haar website.

Ze beschrijft in een gratis patroon allerlei leuke variaties op de kerstbal en ik heb er uiteraard een uitgeprobeerd.

Met glittergaren uit oma’s oude doos heb ik deze vrolijke glinsterende kerstballen gehaakt in minder dan een uurtje. Het mooie is dat je ook de kleuren aan kan passen aan je eigen interieur/kerstversiering. Zo maak je altijd iets passends. Door het gebruik van fijn garen, grof garen of normaal katoen heb je ook steeds een ander maatje.

Wil je er ook een paar haken? Ga dan naar deze link:

https://www.kunstigdatwel.nl/a-48001036/gratis-haakpatronen/haakpatroon-kerstballen/

Naast deze leuke ballen heeft ze ook een fantastisch patroon voor een gehaakt engeltje. Als je deze haakt in glittergaren is dat natuurlijk een heel gaaf accessoire voor in de boom. Een echte eyecatcher zo te noemen!

Dit patroon wordt mijn eerstvolgende project voor mijn kerst-inspiratieblog wat jullie nog te goed van mij houden.

Wil je het engeltje nu alvast haken? Ga dan naar deze link:

https://www.kunstigdatwel.nl/a-48001020/gratis-haakpatronen/haakpatroon-kerstengeltje/

Haakpatroon Kerstengeltje
Deze foto is van Kunstigdatwel

Ik hoop dat ik jullie wat licht heb geboden tijdens de donkere vermoeiende dagen. Ik merk in ieder geval aan mezelf dat dit soort projectjes mij helpen richting de feestdagen!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in