Als ik haak heb ik meestal een notitieboekje in de buurt liggen om patroontjes meteen uit te schrijven. En als ik geen notitieboekje in de buurt heb dan scheur ik een bladzijde uit een willekeurig kladblok of ik schrijf op een onbeschreven stukje in de krant. En dat bewaar ik dan ergens, en dat is bijna nooit op een en dezelfde plek. Je raadt het al: tegen de tijd dat ik een patroon helemaal uit moet schrijven moet ik vaak op zoek naar deel 1 of 2, en soms vind ik het helemaal niet meer en begint het allemaal opnieuw.

Nu ben ik niet zo goed in het veranderen van gewoontes, zo heb ik pas onlangs (misschien wel als laatste haakster van het hele land) gemerkt dat een toerenteller echt heel handig is. Dus ik heb me vandaag voorgenomen me eens te verdiepen in de apps die tegenwoordig te downloaden zijn, want er zijn er vast een heleboel die heel nuttig zijn. En dat bleek inderdaad zo te zijn. Als je met je Ipad in de Appstore zoekt op de term ‘Haken’ of het Engelse ‘Crochet’, dan kom je verschillende apps tegen die ik zeker een keer ga proberen.

Maar er is een app die nog in de maak is, en die vind ik toch wel bijzonder leuk. Het is niet echt een app maar een webapplicatie en het heet Megurumi. Megurumi is een bedenksel van Leslie Eisinger. Leslie is mode- en textielontwerpster, misschien ken je haar wel van het prachtige gebreide schilderij wat ze ooit maakte van prinses Beatrix.

Maar Leslie kan niet alleen breien, ze kan ook erg mooi haken, en op deze pagina kun je lezen over haar nieuwste idee: Megurumi. In het kort: via Megurumi kun je (als de applicatie er komt) zelf een pop ontwerpen, waarna je het haakpatroon kunt bestellen. Het hele idee lees je hier en er staat ook een leuk filmpje op de site waar Leslie het nog eens uitlegt. Je kunt er ook lezen hoe je Leslie kunt helpen om de applicatie te ontwikkelen. Ik vind het een heel erg origineel idee, en tijdens mijn zoektocht naar leuke apps heb ik niks soortgelijks gezien. Dus ik hoop dat de app er komt en ik wens Leslie heel veel succes!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in