Mijn eerste bezoek aan de Knit & Knot

Hoe was het op de Brabantse brei- en haakdagen, april 2019?

0
760
knit & knot goodiebag

Eind februari zag ik een flyer voor de Brabantse brei- en haakdagen, ook wel bekend als de Knit & Knot. Dit evenement zou op 4, 5 en 6 april gehouden worden in de Tilburgse Koepelhal en had als extra thema ‘Cultuur & Creativiteit’. Ik was direct enthousiast en besloot om een kaartje te kopen, want deze zou niet aan een dag gebonden zijn. Tijd genoeg dus om te beslissen op welke dag ik zou gaan. De daaropvolgende maand keek ik vol verlangen uit naar deze beurs en besloot ik op de openingsdag te gaan. Op 4 april stapte ik daarom in de trein naar Tilburg en ging ik op weg naar de Knit & Knot voor mijn eerste bezoek.

Bereikbaarheid

route knit & knotDe Koepelhal in Tilburg is goed met het openbaar vervoer te bereiken. Ik had bovendien extra geluk, want de NS verkoopt een ’trein + lunch’-kaart waarmee ik voordelig kon reizen en ook nog eens lekker kon lunchen. Eenmaal aangekomen in Tilburg – een half uurtje later dan gepland, want de twee minuten overstaptijd raakte ik kwijt door een vertraagde trein – wist ik niet goed waar ik naartoe moest. Gelukkig stonden er twee stationsmedewerkers die de weg wel leken te kennen en ze wezen me de Koepelhal. Jammer voor mij, want ze stuurden me de verkeerde kant op: hoewel ik uiterst eenvoudig bij de Knit & Knot terechtkwam, miste ik helaas de routeaanduiding die de organisatie op het wegdek had aangebracht en zag ik deze pas toen ik de beurs verliet.

Op de beurs

Ricorumi haakgaren brabantse brei- en haakdagenEenmaal aangekomen in de Koepelhal werd ik vriendelijk verwelkomd en de opstelling van de kraampjes was ontzettend knus. Je kon je eigen looproute bepalen en zo alle stands langsgaan zo vaak je wilde. Er waren voldoende eet- en drinkvoorzieningen en je kon zelfs een ‘pasje’ aanschaffen waarmee je onbeperkt naar het toilet kon gaan. Helemaal top, dus! Er was veel te zien, maar ook veel te doen. Vooraf kon je je via de website al aanmelden voor diverse workshops, maar ook op de Knit & Knot zelf kon je je voor enkele workshops inschrijven. Ik heb spontaan deelgenomen aan de workshop ‘maak je eigen top’, georganiseerd door Knipmode. Iets totaal anders dan haken, maar wel ontzettend leuk om te doen. Verder heb ik wat bolletjes garen gekocht en ben ik geïnspireerd geraakt door diverse (nieuwe) technieken.

Goodie Bag

Het was een leuke dag die werd afgesloten met een lieve goodie bag. Omdat ik al zo vroeg een kaartje had gekocht, kreeg ik deze erbij. Er zaten wat tijdschriften, patronen en een bolletje wol in. Natuurlijk was het tasje zelf ook ontzettend leuk.

inhoud gooedie bag knit & knot

Mijn eerste bezoek aan de Knit & Knot kan ik niet anders dan geslaagd noemen. Ik heb er veel inspiratie opgedaan, een leuke top gemaakt en fijne haakgaren gekocht. Ik vind deze beurs dan ook een echte aanrader. Mocht je er nog niet zijn geweest, of de editie van april hebben gemist, dan heb ik leuk nieuws! De Brabantse brei- en haakdagen vinden namelijk twee keer per jaar plaats, dus je kunt in oktober een dagje uit plannen.

Hartelijke groet,

Kim

Studio Muis

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in