De kunst van het haken

Ik liet mijn haakwerkjes zien aan het grotere publiek.

0
649

Afgelopen weekend was het dan zover. Ik toonde de wereld (nou ja, de gemeente) wie er achter Vaemkes, mijn eigen blog en ontwerpen zit en wat was dit leuk! Ik toonde het oude handwerk van mijn moeder, oma’s en tantes samen met het nieuwe, moderne amigurumi haken, want dat vind ik het leukste om te doen.

 

Amigurumi’s showen

Of iedereen het ook als kunst heeft ervaren is natuurlijk iets persoonlijks. Maar ik weet een ding zeker. Na dit avontuur wil ik handwerken op de kaart zetten en inventief zijn met de oude handwerk technieken en ze in een modern jasje stoppen!

Hieronder zie je wat foto’s van het hoe en wat. Samen met wat leuke weetjes over haken en handwerk heb ik mijn werk getoond. Wat mij het hele weekend opviel was dat er eigenlijk geen kinderen en jongeren zijn komen kijken. Dit vond ik wel jammer, aangezien ik heel wat aardbeien en dropveters had gekocht om iedereen te laten proberen te haken. En ja dat kan dus met dropveters en je kunt je werkje erna gewoon opeten!

Wie zit er achter Vaemkes?

Maar misschien is het ook leuk om iets over mijzelf te vertellen, omdat ik dat eigenlijk niet snel doe en hier bij aan de haak nog niet heb gedaan.

Ik ben Diana, 27 jaar en heb mijzelf ongeveer 4 jaar geleden geleerd hoe te haken. Dit ging met vallen en opstaan en na één redelijke poging een patroon na te haken van een van mijn favoriete ontwerpers, koos ik het pad van de ontwerper zelf. Nu ik alle ontwerpen naast elkaar zag wilde ik direct de haaknaald oppakken en dingen anders doen. Zo leer ik elke dag weer iets nieuws en verbeter ik mijn haaktechniek.

Maar goed, ik blog dus hier, bij aan de haak één keer in de maand als gast blogger. Maar ik blog en ontwerp ook onder de naam Vaemkes. Maar wat is dat Vaemkes nu precies? Nou, dit is een typisch Limburgs woord, aangezien ik een Limburgs meisje ben en betekend niets meer en niets minder dan draadjes en waar gehaakt wordt, gebruik je heel wat draadjes. Ik probeer mensen vooral te inspireren een beetje creatief te zijn. Hoe? Dat maakt niet uit. Zolang je maar bezig bent en je fantasie gebruikt.

Verder houd ik van reizen, vooral citytrips, nieuwe dingen leren, lekker eten en een goeie film of serie kijken. Ik werk fulltime in mijn normale baan maar heb een stiekeme droom om ooit met haken en handwerk een beetje geld te verdienen. Zodat ik er ook meer tijd in kan investeren. Een klein museumpje zou deze droom compleet maken.

Maar ik ben ook nieuwsgierig wie jij bent, wat je bezig houdt en waarom je bent begonnen met haken of wat je het liefste haakt? Of waar jij van droomt?

Groetjes,

Diana, Vaemkes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in