Een gratis bloemetje, haakpatroon

Een gratis haakpatroontje voor een simpel bloemetje

0
447

Om de zomervakantie te vieren deel ik graag een gratis haakpatroon voor een simpel bloemetje. Dit haakpatroontje heb ik al heel vaak gemaakt. In 10 minuutjes heb je je eerste bloemetje klaar (voor een beginner kan het best een half uurtje duren) en ik garandeer je dat je ook zo een tweede maakt. Eindelijk een rede om van al die restjes iets moois te maken.

Ik koos voor wat geel en wit en maakte een madeliefje, maar dit patroon werkt ook prima met andere kleurtjes.

 

 

 

 

Wat heb je nodig

  • Een restje geel en een restje wit (ik gebruikte katoengaren)
  • Haaknaald 3mm
  • Gratis haakpatroon bloemetjeStompe naald
  • Schaar

 

Het patroon

Begin met een magische lus met 6 steken.  Toer 1: meerder elke vaste van de magische lus, je hebt nu 12 vaste. Wissel nu naar de witte kleur. Hiervan worden de bloemblaadjes gemaakt. Hecht aan met een halve vaste. Knip de draad door en hecht aan de achterzijde af. Dit kan met een gewoon knoopje of je kunt het draadje wegwerken in de naast gelegen vasten.

Haak nu een losse ketting van 15 losse (of maak ze langer met meer losse of korter met minder). Hecht de losse ketting aan door een halve vaste te haken in de vaste naast de vaste waar je hebt aangehecht. Herhaal dit vervolgens voor de hele rij. Je zult eindigen met 13 bloemblaadjes. De laatste halve vaste wordt vastgemaakt aan de halve vaste waar je hebt aangehecht. Knip de draad door en knoop vast met het begin draadje van het eerste bloemblaadje. Hecht nu netjes af in de witte steken en knip eventueel de rest van de draad af.

TIP: wil je een ander soort bloempje? Meerder dan 2 toeren (18 steken in totaal) met een restje bruin en haak kleinere lusjes in de kleur geel. Mij lijkt dat een leuk idee voor een zonnebloemetje. Zelf ook nog niet geprobeerd, maar ik pak zo de haaknaald. Een spontaan idee wat ik wel graag wilde delen met jullie.

Gratis haakpatroon bloemetje

Ideeën

Je kunt de bloemblaadjes los bewaren, of er een broche van maken. Maak een ketting of een armband of zet ze vast op een haarspeldje. Een vaasje vol met deze bloemetjes zou ook niet misstaan. Wat dacht je van een kaartje of om een cadeautje op te fleuren? Laat me weten of je ze hebt gemaakt en wat je er daarna mee hebt gedaan.

Een hele fijne vakantie. Wil je nog meer inspiratie? kijk dan ook eens op mijn site.

Groetjes,

Diana

Vaemkes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in