Normaal vind ik de overgang van zomer naar herfst niet alleen een afscheid van warmte en licht, maar ook een afscheid van kleur naar donker. En dan heb ik het vooral over de donkere modekleuren die vaak met het najaar en de winter worden geassocieerd.

Dit jaar, tot mijn grote verbazing, zie ik ineens kleur in de modetrends van het najaar. En deze kleuren zie ik terug komen in de wintergarens van dit jaar.

Het lijkt eindelijk door te dringen tot mode-minnend Nederland en de wereld daar omheen, dat kleur ook gezien mag worden tijdens de donkere dagen van dit jaar. Ik vind het heerlijk. Ik word tijdens elk jaargetijde vrolijk van kleur.

Het nieuwe garen van Katia bijvoorbeeld, bestaat uit prachtige zachte kleuren, die onderling goed te combineren zijn. Bij Phildar zie je dat er ook gebruik gemaakt wordt van fellere kleuren. Juist de combinatie van zacht met fel zorgt voor een mooi resultaat.

Ik word er blij van en ben al druk op zoek naar patronen voor mooie wintervesten of truien. Of gewoon een sjaal en een muts, dat kan natuurlijk ook. Vooral een lekkere felle sjaal, die haalt de wat saaie winterjas van vorig jaar net even op.

En jullie, wat vinden jullie van de nieuwe kleurentrends van dit jaar? Wordt je er net zo enthousiast van als ik of kies je toch liever voor de donkere kleuren.

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in